Airbi Prime luchtwasser | 2e kans

Compacte en stille luchtwasser zonder vervangingsfilters

Dit zijn toestellen waarvan de doos open is geweest of zijn retour gekomen zonder defect. De normale garantie is van kracht.

Krachtige luchtbevochtiger met luchtzuiverende werking

De Airbi Prime is een toestel dat zowel bevochtigt als zuivert door luchtwassing en ionisatie. Door toepassing van luchtwassing waarbij water op natuurlijke wijze verdampt, kalkdeeltjes in het waterreservoir achterblijven en stofdeeljes uit de lucht gefilterd worden wordt het binnenklimaat op effectieve wijze geoptimaliseerd

De Airbi Prime luchtwasser reinigt en bevochtigt de lucht door de aangezogen lucht door de door water draaiende bevochtigingsschijven te blazen, het vocht in de schijven verdampt en verhoogt de luchtvochtigheid. Stof en andere vervuilingen in de lucht blijven aan de natte schijven hangen, en komen in het water terecht. De vervuilingen in het water kunnen niet meer aan de lucht worden afgegeven. Alleen het pure water verdampt, kalk en andere vervuilingen blijven achter in het waterreservoir.

De Airbi Prime verspreidt dus geen (kalk)stof in de lucht zoals sommige luchtbevochtigers.

Automatisch en handmatig te bedienen

De Airbi Prime werkt automatisch naar de optimale luchtvochtigheid van ca. 50-55%, als de luchtvochtigheid flink lager is zal het toestel harder werken, als de luchtvochtigheid op het optimale niveau is zal het toestel nog maar zeer zachtjes werken. Daarnaast is de werking ook handmatig te kiezen, u kunt de luchtwasser bijvoorbeeld hard laten werken als er niemand in de ruimte aanwezig is zodat hij op de laagste stand kan draaien als u wel in de ruimte bent.

Zeer lage gebruikskosten, hoge capaciteit

Met een stroomverbruik van maximaal 15 Watt is de Airbi Prime zeer energiezuinig en omdat er geen antikalkfilters / luchtbevochtigingsfilters te vervangen hoeven te worden zijn de gebruikskosten van de Airbi Prime zeer laag. Het enige vervangingsonderdeel is de Bio Silver Stone, mocht u de watertank regelmatig omspoelen (eens per week bijvoorbeeld) is deze in feite ook niet noodzakelijkerwijs te vervangen.

Met een geluidsproductie van 25-36dB is het toestel zeer stil, zodra de watertank leeg raakt stopt het toestel automatisch.

Airbi luchtwasser | bevochtiger

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Regular Price € 399,00 Special Price € 314,95 € 260,29
- +

Waarom dit product

 • Hoge luchtbevochtigende capaciteit
 • Luchtwassing voor hygiënische werking, alleen het pure water wordt verdampt en stofdeeltjes worden uit de lucht gefilterd
 • Natuurlijke verdamping
 • Laag energieverbruik (7 - 15W)
 • Geen verspreiding van kalk (geen neerslag van witte stof)
 • Stabiele capaciteit (geen filters die met kalk verzadigen)
 • Antibacteriële functie
 • Onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik
 • Stil en energie-efficiënt
 • Maximale bevochtiging ca. 660 ml/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m² (meer informatie)

Eenvoudige bediening met automatische werking en nachtstand

De luchtwasser is naar keuze handmatig en automatisch te bedienen, in de automatische werking zal het toestel volautomatisch naar een luchtvochtigheid tussen 50% en 60% toewerken, als de luchtvochtigheid laag is zal het toestel een hogere werkingsstand kiezen, als het op een gezond peil is een lagere en als het tot boven 75% stijgt zal het toestel stoppen met bevochtigen, en zal het toestel alleen nog de lucht zuiveren.

Daarnaast zijn de drie werkingsstanden handmatig te kiezen en kan er handmatig voor de nachtstand worden gekozen waarbij het toestel op een extra stille stand zal werken met gedimde displayverlichting.

Plasmasysteem voor extra effectieve luchtreiniging

Naast de bevochtigende werking en de stofverzamelende eigenschappen van de luchtwasser is deze tevens van een geavanceerd ozonvrij plasmasysteem voorzien.

Dit ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtwasser kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te reinigen

Airbi Prime lucht bevochtiger

De Airbi Prime is eenvoudig te bedienen en door combinatie van filtratie van de aangezogen lucht en antibacteriële technologie wordt het moeten reinigen van de luchtwasser tot een minimum beperkt.

Luchtwassing Airbi Prime

De filters voorkomen dat de luchtbevochtigende schijven in het toestel sterk vervuilen en dat de vervuilingen uit de lucht in het waterreservoir terecht komen.

De antibacteriële eigenschappen van deze schijven voorkomen groei van bacteriën en andere micro-organismen. Het schijvenpakket is vaatwasserbestendig op een lage temperatuur zodat deze eenvoudig te reinigen is.

Tijdens het ontwerp is veel aandacht geschonken aan gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van reiniging, het toestel is eenvoudig uit elkaar te nemen zodat de schijven en de watertank gereinigd kunnen worden. Onder normale omstandigheden is goed omspoelen reeds voldoende. De open structuur en de gladde afwerking van de tank maken het met een doek afnemen van de binnenzijde van de tank zeer eenvoudig 

Hygiënisch en veilig in het gebruik

De antibacteriële oppervlaktebehandeling gaat de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen tegen. De antibacteriële technologie voorkomt dat Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus en  Salmonella Enteridis zich eenvoudig kunnen hechten en vermenigvuldigen op de kunstof oppervlakten in luchtwassers en luchtreinigers.

 

Overzicht van de eigenschappen:

PlasmaWave plasma-ionisatie Airbi Prime

Plasma-ionisatie
Bestrijdt op moleculair niveau micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels en breekt geuren en vluchtige stoffen af. Dit versterkt de luchtreinigende werking van de luchtwasser die met de bevochtigingsschijven stof en andere partikelen uit de lucht filtert.

Cleancel hygienische coating Airbi Prime

Antibacteriële coating tegen micro-organismen
De binnenzijde van de Airbi Prime is met antibacteriële coating behandeld, hiermee wordt de groei en verspreiding van micro-organismen voorkomen

natuurlijke verdamping Airbi Prime

Verdampingsbevochtiging
De Airbi Prime verdampt water om de luchtvochtigheid op peil te brengen en te houden. Bij dit natuurlijke verdampingsproces blijven vervuilingen als kalk achter in de watertank, alleen het pure water wordt in de lucht verspreid. De witte kalkneerslag die ultrasone bevochtigers kunnen produceren wordt op deze wijze voorkomen.

energiebesparende werking Airbi Prime

Laag energieverbruik
Het stroomverbruik van de verschillende soorten luchtbevochtigers kan oplopen tot honderden Watts. Het natuurlijke verdampingsproces in de Airbi Prime vergt maximaal slechts 17 Watt en is dus zeer economisch in het verbruik.

automatische werking Airbi Prime

Automatische werking
De Airbi Prime meet de luchtvochtigheid en past de ventilatorsnelheid hier op aan om de luchtvochtigheid constant op de optimale waarde van 50 - 55% te houden.

Stille werking Airbi Prime

Sleep Mode voor stille werking ’s nachts
In de Sleep mode werkt de Airbi Prime stil en energiezuinig voor gebruik ’s nachts, hierbij wordt de displayverlichting gedimt, hiemee is het toestel ook op de slaapkamer in te zetten.

timer Airbi Prime Instelbare timer
Met de timer is de Airbi Prime naar wens na 2, 4 of 8 uur uit te schakelen. 
automatische stop Airbi Prime

Automatische stop
De Airbi Prime schakelt automatisch uit bij een lege watertank zodat niet onnodig energie wordt verbruikt.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten