Actieve kool / fotokatalytisch filter Blaupunkt UVirus Killer

Actieve kool filter

Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlakte hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename geuren.

Fotokatalytisch filter

Het fotokatalytische filter werkt in combinatie met de UV-lamp en versterkt de bacterie- en virusdodende werking van de UV-lamp en stelt deze in staat geuren af te breken en bacteriën en virussen uit te schakelen. Mede hierdoor helpt de UVirus Killer verkoudheid, allergische reacties en het overdragen van virussen via de lucht te voorkomen. De werking van het filter is permanent, maar door opbouw van vuil of teer van sigarettenrook kan de effectiviteit na verloop van tijd afnemen. Daarom is het met name als het toestel ook tegen rook gebruikt wordt zaak om het filter te vervangen als de effectiviteit tegen rooklucht e.d. afneemt.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 27,95 € 23,10
- +
Specificaties
Gewicht (kg) 0,50
Luchtreinigingselementen Actieve kool filter, Fotokatalytisch filter
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Actieve kool / fotokatalytisch filter Blaupunkt UVirus Killer
Uw waardering
Klantvragen
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
Gerelateerde producten