De Blaupunkt UVirus Killer luchtreiniger combineert een hoge capaciteit met een 6 staps luchtzuiveringssysteem. De combinatie van filtratie met filters, UV/fotokatalytische luchtzuivering en ionisatie maakt de UVirus Killer een effectieve luchtreiniger tegen alle denkbare luchtvervuilingen zoals micro-organismen zoals virussen, bacterien en schimmels, allergenen, (fijn)stof, geuren en vluchtige stoffen.

Het toestel is voorzien van sensoren die de luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur meten, deze waarden worden getoond op het display zodat u de luchtkwaliteit eenvoudig af kunt lezen en optimaliseren.

In de automatische werkingsstand zal de luchtreiniger de werking vanzelf aanpassen aan de gemeten luchtkwaliteit, de UViruskiller is tevens handmatig te bedienen en het toestel is WIFI connected om via de Tuya app te bedienen waarbij ook af te lezen is wat de gemeten luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte is.

 

Blaupunkt luchtreiniging | airconditioning Blaupunkt
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 369,00 € 304,96
- +

Waarom dit product

 • Krachtige luchtreiniger met 6-staps luchtzuivering
 • Weergave van luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid
 • Automatische en handmatige bediening
 • HEPA-filtratie en volwaardig actieve kool filter
 • UV-lamp met fotokatalytisch filter
 • Krachtige ionisator
 • WIFI connected voor bediening via Tuya app
 • Capaciteit 370 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 74 m2 (meer informatie)

UVirus Killer MEDICO series.

MEDICO logo

De UVirus Killer uit de MEDICO series is een ideale luchtreiniger voor middel grote ruimtes. Deze machine heeft een A-klasse standaard dankzij haar hoge efficientie en lage geluids niveau. 6-staps luchtreiniging met 4 filters:

 • Voorfilter: het micron mesh-filter blokkeert effectief (99,9%) 2,5 mm vezelige deeltjes. Het kan gemakkelijk duizenden keren worden schoongemaakt.
 • HEPA filter: deze filter verwijderd tot 95% van de deeltjes to 0.3 micron uit de luchtdoorlaat. Dit is uiterst effectief tegen de verspreiding van allergenen, bacteriën, pollen, smog en virussen.
 • Geactiveerde kool filter: deze filter verwijderd vluchtige organische stoffen zoals bijv. sigaretten rook en keuken dampen.
 • Fotokatalysator filter: Nano TIO2 word gebruikt. Dit heeft een fotokataliserende werking. Deze filter breekt formaldehyde, touleen, xyleen, ammoniak, TVOC en andere vervuilingen af.
 • UV-C lamp: het UV-C licht doodt een verscheidenheid aan veel voorkomende bacteriën en virussen.
 • Ionisatie fuctie: met een negatieve ionen concentratie van 8 miljoen st/cm³ met een ozon output van minder dan 0.03 PPM, dit doet het apparaat met een efficiëntie van 99.99%. De ionen zorgen ervoor dat bacteriën, stof en gassen samen clusteren. Hierdoor is het makkelijker om ze uit de lucht te verwijderen. Verder maakt het bacteriën non-actief waardoor ze hun potentie verliezen.

WIFI-connected voor bediening via Tuya app

De UViruskiller is WIFI-connected, hiermee is de luchtreiniger op afstand te bedienen, is de ionisator en UV-lamp in- en uit te schakelen en is er een tijdsplanning in te stellen om het toestel op de ingestelde momenten in- en uit te schakelen. Tevens is de hoeveelheid PM2.5 fijnstof in de lucht te monitoren en is de temperatuur en luchtvochtigheid af te lezen.

Overzicht van de eigenschappen

Stof sensor

Fijnstofsensor

De UVirus Killer is voorzien van een fijnstofsensor waarmee de luchtkwaliteit te meten is, de gemeten waarde wordt weergegeven op het display en de werkingstand wordt automatisch aan de gemeten waarde aangepast in de automatische werkingsstand.

Lucht sensor

Weergave van het fijnstofniveau op het display

Het gemeten fijnstofniveau in PM2.5 wordt weergegeven op het display zodat u ten allen tijde kunt zien wat de toestand van de lucht in uw ruimte is.

Luchtvochtigheid sensor

Luchtvochtigheidssensor

Het luchtvochtigheidsniveau is een grote factor voor gezondheid en welbevinden binnenshuis. De UVirus Killer is uitgerust met een luchtvochtigheidssensor, en de gemeten luchtvochtigheid wordt op het display weergegeven.

Temperatuur sensor

Temperatuursensor

Naast de mate van zuiverheid en de luchtvochtigheid is de temperatuur uiteraard de andere belangrijke factor voor hoe aangenaam het klimaat wordt ervaren, daarom meet de UVirus Killer de temperatuur en wordt deze op het display weergegeven.

Fan snelheid

Handmatig in te stellen werking

Naar wens is de werking handmatig in drie standen in te stellen, daarnaast is er nog een vierde, extra stille werking (night mode) in te stellen.

Filter onderhoud indicator

Waarschuwing voor verzadigde filters

De UVirus Killer waarschuwt u automatisch als de filters aan vervanging toe zijn, hiermee bent u gegarandeerd van een optimale werking van het toestel.

Slaap stand

Sleep Mode voor extra stille werking 's nachts

Voor gebruik op de slaapkamer is Sleep Mode te selecteren, hierbij werkt het toestel op een extra stille werkingsstand voor een goede nachtrust.

Timer functie

Timer mode voor automatische uitschakeling

De timer stelt u in staat de UVirus Killer in een vervuilde ruimte te plaatsen, het toestel een ingestelde periode te laten werken en daarna uit te schakelen zodat het niet doorlopend energie hoeft te blijven verbruiken in een ruimte waar niemand aanwezig is.Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Specificaties
Gewicht (kg) 7,20
Afmetingen 410 x 635 x 210 mm
Automatische werking Ja
Luchtbevochtigingsfunctie Nee
WiFi connected Ja
Geschikt voor ruimten tot ca. 75 m²
Luchtdoorvoer per uur 370 m³
Stroomverbruik 35 W
Voltage 220~240 V
Geluidsniveau 16/22/28/36 dB
CADR waarden 470 m³/uur
Certificatie CE
Garantie 2 Jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blaupunkt UVirus Killer luchtreiniger
Uw waardering

Gerelateerde producten

Klantvragen
wat doet een luchtreiniger?
Een luchtreiniger doet exact wat de naam suggereerd, het reinigd de lucht van luchtledige onzuiverheden.
Hoe werkt een luchtreiniger?
Een luchtreiniger werkt door middel van luchtverplaatsing, filtratie en UV licht.
Wat is de beste luchtreiniger?
De beste luchtreiniger is de luchtreiniger die het beste op uw situatie afgestemd is, welke dat is zoeken wij graag met u uit!
Waar luchtreiniger plaatsen?
Een luchtreiniger plaats je (waar mogelijk) bij de bron van vervuiling. Dicht bij de bron van vervuiling is uiteraard een uitermate geschikte plek voor reiniging.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.

Gerelateerde producten