Mitsubishi VL-100 ventilatie WTW unit

Compacte, eenvoudig te installeren ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Ventilatie is een noodzaak voor een gezond en aangenaam binnenklimaat maar moderne, goed geïsoleerde woningen en kantoren laten vaak te weinig verse lucht toewaardoor de binnenruimte muf aan kan voelen en het hoge CO2-niveau leidt tot een suf gevoel, laag energieniveau en klachten als hoofdpijn, droge ogen en een lage afweer. Het openen van de ramen of ventilatieroosters voorziet ons van verse lucht maar gaat ten koste van de temperatuur en daarmee het comfort binnenshuis.

Offerte aanvragen

De Mitsubishi Lossnay VL-100 voorziet uw ruimte van verse, zuivere en zuurstofrijke luchten is voorzien van warmteterugwinning zorgt ervoor dat warmte binnenshuis behouden blijft.

De VL-100 is in staat ruimten tot ca. 80 m² van verse lucht te voorzien, voor de meest optimale werking is het aan te raden de VL-100 in te zetten in ruimten tot 40-50 m².

Compacte ventilatie-units met WTW werken vaak met één luchtkanaal waarbij de luchtstroom afwisselend naar binnen of naar buiten blaast, de VL-100 werkt met twee kanalen waarbij er continu verse lucht naar binnen wordt geblazen, dit betekent dat de capaciteit groter is en de hoeveelheid verse lucht dus veel groter is.

De VL-100 is leverbaar in twee uitvoeringen; met een trekkoord om het toestel in-en uit te schakelen of met een aansluiting voor een externe (2-standen, niet meegeleverde) schakelaar.

mitsubishi logo

Naar wens kunnen wij u een aanbieding doen voor installatie van de Mitsubishi VL-100 ventilatie-unit, informeer  naar de mogelijkheden!

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
As low as € 589,00 € 486,78
- +

Waarom dit product

  • Decentraal ventilatiesysteem
  • Warmteterugwinning
  • Voorziet de ruimte van schone, zuurstofrijke lucht
  • Verlaagt CO2 niveau in de ruimte
  • Eenvoudig te installeren
  • Laag energieverbruik
  • Twee werkingsstanden
  • Leverbaar met aansluiting voor externe schakelaar of met trekkoord-schakelaar
  • Tot ca. 80% warmteterugwinning
  • Geschikt voor ruimten tot ca. 80 m²

Eenvoudige montage

De Mitsubishi VL-100 is bedoeld voor montage aan een (buiten)muur zodat via twee kanalen de lucht uitgewisseld kan worden. Het installatieproces bestaat uit het aanbrengen van 2 90mm gaten, montage van de ophangplaat aan de muur en het aansluiten van de stroomtoevoer. Het toestel kan dan eenvoudig aan de ophangplaat gehangen worden. De luchtkananalen en buitenroosters zijn zeer eenvoudig op lengte te maken en aan te brengen.

Laag geluidsniveau

De ventilatieunit heeft twee werkingsstanden: 25 db(A) en hoog: 37 db(A). Over het algemeen is het zo dat daar waar meer geluid geproduceerd wordt (meer personen in een ruimte of bij intensievere werkzaamheden) er meer noodzaak is voor verse lucht dus is de intensiviteit van de ventilatie in twee standen instelbaar..

Uitblaasrichting instelbaar

Luchtbeweging kan in de winter als koude tocht worden ervaren, ook als de lucht niet koud is, daarom is de uitblaasopening in te stellen zodat de uitgeblazen lucht binnenshuis naar boven of beneden gericht kan worden.

Filtratie van verse lucht

De verse, naar binnen gevoerde lucht wordt gefilterd van pollen, pluizen, stof en kleine insecten. Voor een nog betere filtratie is er een optioneel M6 filter leverbaar die de effectiviteit tegen pollen en fijnstof vergroot voor extra optimalisatie van de lucht binnenshuis.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten