VENTS Micra 100 ERV WiFi ventilatie WTW unit

Hoogwaardig decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning

De Vents Micra 100 ERV WIFI een zeer efficiënte, hoogwaardige en stille ventilatie unit met warmteterugwinning. De Vents Micra is ontwikkeld voor de ventilatie van individuele ruimten in woningen en bedrijfspanden of voor een appartement of kleine woning.

Offerte aanvragen

Met een capaciteit van 100 m³/uur is deVents Micra 100 ERV WIFI in staat ruimten tot ca. 80 m² van verse lucht te voorzien. De toepassing van een grote en hoogwaardige warmtewisselaar stelt de Vents Micra in staat tot 96% van de warmte te behouden en absorbeert de waterdamp zodat deze wordt afgegeven aan de verse lucht wat de luchtvochtigheid binnenshuis op peil helpt te houden.

De stalen behuizing en extensieve isolatie van geluid en temperatuur zorgen voor een hoogwaardige en solide afwerking en een laag geluidsniveau in combinatie met een hoge efficiëntie. Dit stelt de Vents Micra in staat in een hogere werkingsstand te kunnen werken vergeleken met toestellen van vergelijkbare capaciteit.

Een ventilatie unit is het stilst en het meest efficiënt in een lage werkingsstand, dus de voordelen van de hoogwaardige componenten zal zich met name openbaren als het toestel in een hogere werkingsstand moet werken, dit stelt de Vents Micra in staat grotere ruimten stiller en efficiënter te ventileren dan toestellen van vergelijkbare capaciteit.

De ventilerende werking is in 5 stappen instelbaar en is te bedienen via de subtiele tiptoetsen op het bedieningspaneel, de meegeleverde afstandsbediening en via de Vents Micra app voor Android en IOS.

De Vents Micra 100 ERV WIFI stelt u in staat de binnenlucht te zuiveren van allergenen, geuren en vluchtige stoffen en zorgt voor zuivere, zuurstofrijke lucht binnenshuis ter bevordering van productiviteit, gezondheid en comfort.

De Vents Micra 100 ERV WIFI wordt in Europa tevens als Blauberg Freshbox 100 verkocht, dit is hetzelfde toestel, Vents is de fabrikant van het toestel, de Vents fabriek maakt weer deel uit van de Blauberg groep die de toestellen ook onder de eigen naam verkoopt, echter voor een hogere prijs.

Deze WTW unit wordt standaard geleverd zonder installatiekit, hierbij zou u zelf de gewenste buitenroosters en universele luchtdoorvoeren kunnen kiezen, optioneel kunt u kiezen voor een installatiekit met buizen en een witte of RVS geluiddemper aan de buitenzijde (zie afbeelding galerij).

vents decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Naar wens kunnen wij u een aanbieding doen voor installatie van de Vents Micra 100 ventilatie-unit, informeer  naar de mogelijkheden!

Beschikbaarheid:
In bestelling
As low as € 1.395,00 € 1.152,89
- +

Waarom dit product

 • Decentraal ventilatiesysteem
 • Warmteterugwinning
 • Voorziet de ruimte van schone, zuurstofrijke lucht
 • Verlaagt CO2 niveau in de ruimte
 • Eenvoudig te installeren
 • Laag energieverbruik
 • Vijf werkingsstanden
 • Te bedienen met afstandbediening en smartphone app
 • Zeer grote warmtewisselaar voor grote efficëntie
 • Tot ca. 96% warmteterugwinning
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 80 m²

Hoogwaardige en solide behuizing

De Micra 100 is voorzien van een solide stalen behuizing en een acryl voorpaneel, de gladde afwerking van het voorpaneel, zonder knoppen of opzichtig display zorgt voor een fraai en elegant uiterlijk.

De behuizing is aan de binnenzijde volledig bekleed met een laag cellulaire synthetisch rubber om het geluidsniveau te minimaliseren maar ook om de behuizing te isoleren van koude buitenlucht.

Automatisch afsluiters

De lucht toe- en afvoerkanalen zijn voorzien van afsluiters, deze lamellen sluiten de kanalen af als het toestel buiten gebruik is ter voorkoming van tocht en vormen tevens een barrière tegen geluiden van buiten.

Filters voor toevoer van zuivere lucht

Standaard is de Vents Micra 100 voorzien van een F8 filter om de verse lucht te zuiveren van stof, pollen en andere partikels, de uitgaande lucht wordt met een G4 filter gezuiverd, met name om de binnenzijde van het toestel schoon te houden. Het filter om de verse lucht te zuiveren is naar wens te vervangen met een optioneel H14 HEPA of G8 koolstoffilter.

Moderne fans en motoren voor stille en efficiënte werking

De Vents Micra 100 is voorzien van efficiënte elektronisch aangestuurde (ЕС) motoren met externe rotor aerodynamisch gevormde schoepen. Deze motor-fan combinatie biedt de optimale prestaties op het gebied van energie-efficiëntie. EC-motoren onderscheiden zich door hoge prestaties en traploos regelbaar toerentallen voor optimale werking onder alle omstandigheden.

Enthalpie membraam voor behoud van luchtvochtigheidsniveau

De warmtewisselaar zorgt er niet alleen voor dat de warmte behouden blijft maar ook de waterdamp in de lucht wordt geabsorbeerd en afgegeven aan de verse, naar binnen gevoerde lucht. Door toepassing van het zogenaamde enthalpie membraam als warmtewisselend materiaal worden geuren en vervuilingen naar buiten afgevoerd maar wordt warmte en vocht behouden. De luchtvochtigheid binnenshuis is ’s winters vaak te laag en toevoer van droge buitenlucht maakt dit probleem nog erger. De Vents Micra 100 voorkomt de afvoer van waterdamp naar buiten en zorgt er zo voor dat de luchtvochtigheid niet (nog) verder daalt.

In de zomer is de werking andersom en absorbeert  het enthalpie membraam juist de warmte en de waterdamp uit de warme, vochtige buitenlucht om de binnenruimte koel te houden en de luchtvochtigheid op een zo laag mogelijk niveau te houden.

WIFI-connected voor bediening op afstand

De Vents Micra 100 ERV WIFI is op het toestel zelf te bedienen, via de meegeleverd afstandbediening maar ook via uw smartphone via de Vents Micra app. Deze applicatie stelt u in staat het toestel in- en uit te schakelen, de werkingsstand te selecteren, een in- en uitschakeltimer in te stellen of een weekplanning te programmeren waarbij het toestel op de ingestelde tijdstippen in- en uitschakelt.

Beschikbaarheid:
In bestelling
Gerelateerde producten