Innova 2.0 Rinnova Ceiling 40 warmtepomp WTW unit

Verse lucht zonder warmteverlies, tevens in staat te koelen en te verwarmen

Ventilatie met thermodynamische warmteterugwinning voor zuivere, zuurstofrijke lucht met een aangename temperatuur

De 2.0 Rinnova Ceiling 40 combineert ventilatie, verwarming en koeling in één eenvoudig te installeren toestel voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

De zogenaamde thermodynamische warmteterugwinning maakt gebruik van een warmtepomp om de temperatuur te handhaven of te verbeteren in combinatie met de toevoer van verse buitenlucht.

De 2.0 Rinnova Ceiling 40 is in staat een ruimte tot ca. 16 personen van verse, gezuiverde en naar wens verwarmde of gekoelde lucht te voorzien. 

Inverter warmtepomp technologie voor efficiënte koeling en verwarming

De inverter warmtepomp technologie garandeert een efficiente opwekking van warmte en koelte, het toestel zal met de warmtepomp meer energie gebruiken dan een conventioneel WTW-systeem maar wint dit terug omdat de reeds aanwezige verwarming wordt ontlast.

Eenvoudige installatie, inzet en bediening

De 2.0 Rinnova Ceiling 40 is onder het plafond te plaatsen, via 2 gaten wordt de binnenlucht afgevoerd en verse buitenlucht aangevoerd waarbij deze gezuiverd wordt, en op de gewenste temperatuur gebracht wordt.

Het toestel is met afmetingen van 225mm hoog, 1.010mm breed en 690mm diep zeer compact naar verhouding tot de capaciteit en is geschikt voor toepassing in klaslokalen, kantoren, vergaderruimten, winkels etc.

Sensoren voor CO2, temperatuur, vluchtige stoffen en luchtvochtigheid meten de toestand van de lucht en passen de werking van het toestel hier vanzelf op aan. Tevens is het toestel handmatig te bedienen via het display, afstandbediening of app (via Wifi).

innova energie inverter airco

€ 3.049,00 € 2.519,83
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

Waarom dit product

 • Decentrale ventilatie met warmteterugwinning
 • Thermodynamische warmteterugwinning met warmtepomp
 • Volledig behoud van de warmte (of koelte in de zomer) in de ruimte
 • Tevens in staat (bij) te verwarmen of te koelen
 • Eenvoudig te installeren
 • Voorzien van sensoren voor CO2, temperatuur, vluchtige stoffen en luchtvochtigheid
 • Optioneel te voorzien van fijnstoffilter en steriliserende UV-C lamp
 • Automatisch en handmatig te bedienen via display, afstandbediening en app (Wifi)
 • Luchtverversing tot 460m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 16 personen
 • Koelvermogen 2.77kW
 • Verwarmend vermogen 3.62kW

Overzicht van de eigenschappen

 • Voorziet tot ca. 16 personen van verse, zuurstofrijke lucht, de 2.0 Rinnova Ceiling 40 ververst 400m³ per uur, met een "boost" functie tot 460m³ per uur, afhankelijk van de activiteiten (inspanning) in de ruimte is dit ruim voldoende voor 16personen per toestel.
 • Ventilatie zonder warmteverlies, inzetbaar als airco of (bij)verwarming, door toepassing van thermodynamische warmteterugwinning met warmtepomp is de 2.0 Rinnova in staat tot een minimumtemperatuur van -5°C te ventileren met verse lucht met dezelfde temperatuur als binnen. Boven deze minimumtemperatuur is het toestel in staat de ruimte (bij) te verwarmen. Hetzelfde geldt voor koelen, in de zomer zal er geen koelte verloren gaan en is de Rinnova te gebruiken om de ruimte te koelen.
 • Laag energieverbruik, hoewel de Rinnova meer stroom zal verbruiken dan een gangbaar WTW toestel wordt dit gecompenseerd door het feit dat er geen warmteverlies is en dat er zelf warmte (of koelte) geproduceerd kan worden, de door de Rinnova verbruikte energie wordt teruggewonnen omdat de reeds aanwezige verwarming minder energie verbruikt.
 • Slank design, de 2.0 Rinnova Ceiling 40 is naar verhouding tot de ruimten die het toestel kan bedienen zeer compact, het toestel kan onder het plafond gemonteerd worden en met een hoogte van 225mm neemt deze een minimum aan ruimte in.
 • Stille werking, door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze niet te onderscheiden is van standaard WTW toestel, de inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is, deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden.
 • Eenvoudige installatie, de 2.0 Rinnova Ceiling 40 is ontwikkeld voor plaatsing onder het plafond met contact met de buitenmuur, het boren van de lucht aan- en afvoerkanalen en aanbrengen van de  ophangbeugel is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten, hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.
 • Eenvoudige bediening, de 2.0 Rinnova is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen, met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.
 • Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer, de Innova 2.0 is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen, hiermee kunt u de Innova 2.0 op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.
 • Zelf-afsluitende luchtroosters, als de aiconditioner niet gebruikt wordt zijn de kleppen in de lucht aan- en afvoer gesloten zodat er geen vervuilingen zoals stof, pluizen of insecten in de luchtkanalen komen voor onderhoudsvrije, betrouwbare en hygienische werking (tevens zijn er stalen luchtroosters met gaas tegen vervuilingen beschikbaar).

 

De noodzaak van ventilatie

Verse lucht is een noodzaak voor een gezond en aangenaam binnenklimaat, verse lucht vervangt de muffe binnenlucht die met co2 is verzadigd.

Een te hoog COniveau heeft voor de personen in de ruimte gevolgen als:

 • De  ruimte wordt als muf of benauwd ervaren
 • Moeite met concentratie
 • Minder energie
 • Lagere weerstand, dus grotere vatbaarheid voor infecties, ziekten
 • Irritatie aan luchtwegen
 • Een slechtere stemming als gevolg van bovenstaande effecten

Los van het COniveau heeft een gebrek aan verse lucht de volgende gevolgen

 • Sterke vergroting van de verspreiding van virussen, bacteriën en andere micro-organismen
 • Vergroting van allergische reacties
 • Grotere kans op astmatische aanvallen
 • Vorming van schimmels door hoge luchtvochtigheid
 • Vluchtige stoffen uit bouwmaterialen en inventaris (spaanplaat, lijm etc.) worden niet gezuiverd of afgevoerd
 • (Fijn)stof blijft in de ruimte circuleren
warmteterugwinning met warmtepomp
 
Specificaties
Gewicht (kg) 74
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Meegeleverde toebehoren Filterset
Afmetingen 255 x 1.010 x 690 mm
Diameter muurgaten t.b.v. luchtkanalen 162 mm
Externe diameter afvoerpijp 20 mm
Ventilatie voor 16 personen
Frisse luchtdoorvoer tot 460 m3 / u
Energie afgifte bij koelen 2.770 W
Energie verbruik bij koelen 840 W
Energie afgifte bij verwarmen 3.620 W
Energie verbruik bij verwarmen 840 W
Energieklasse koeling A
Energieklasse verwarming A+
C.O.P. 4,3 W / W
E.E.R. 3,0 W / W
Automatische werking Ja
WiFi connected Ja
Luchtdoorvoer 400 m3 / uur (460 m3 / uur in boost)
Type compressor Inverter
Type gas R410-a
Geluidsniveau < 43 dB
Voltage 220-240 V
Certificatie CE
Garantie 2 Jaar
Meer keuzes:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Innova 2.0 Rinnova Ceiling 40 warmtepomp WTW unit
Uw waardering
Customer Questions
Hoe zit het met de condenswaterafvoer?
Het condenswater kan op twee manieren afgevoerd worden: 1. Manueel (handmatig) 2. Permanent (slang wordt door de muur naar buiten gebracht
Hoeveel water verbruikt de Innova 2.0 15HP H2O?
Het water verbruik van de Innova 2.0 15HP H2O is afhankelijk van de uitvoering die u kiest. Hier vindt u meer informatie.
Hebben jullie ook een showroom?
Jazeker! Bel of mail gerust om een afspraak te maken.
Is het mogelijk om de Innova 2.0 airconditioner in een gewenste kleur te laten spuiten?
Ja, het is mogelijk om de Innova 2.0 airconditioner in een gewenste kleur te laten spuiten, echter verlenen wij deze dienst niet.
Please, mind that only logged in users can submit questions