Minimaliseer kalkaanslag in de luchtbevochtiger en bestrijd de verspeiding van kalkstof met dit professionele filter dat de watertoevoer zuivert.

Kalkaanslag is de grootste vijand van betrouwbare werking van een luchtbevochtiger, hiermee zijn deze mineralen uit het water te filteren om een luchtbevochtiger met een minimum aan onderhoud te laten functioneren. Dit is ook zeer nuttig als de luchtbevochtiger is opgehangen en niet continu bereikbaar is voor controle of reiniging.

Het antikalk filter gebruikt een cartridge gevuld met ionenwisselaarhars bolletjes die het kalk aan het water onttrekken, dit is een bekende en gangbare manier van het ontharden van water.

Het filter kan via PE slangen op de watertoevoer worden aangesloten en kan voor elke luchtbevochtiger die op deze manier van water voorzien wordt gebruikt worden.

De lengte van het gebruikte filtercartridge is 15 inch, anderhalf keer zo lang als de gangbare 10 inch filters.

De levensduur van de cartidge is afhankelijk van de waterhardheid en de capaciteit van de luchtbevochtiger, de gemiddelde levensduur is ca. 1.000 - 3.000 liter.

Voor toepassingen waar meerdere bevochtigers aangesloten zijn of voor de FOG 50 bevochtiger met hoge capaciteit hebben wij als alternatief met zeer hoge capaciteit de professionele waterontharder voor luchtbevochtigers.

 

Hale professionele luchtbehandeling

Beschikbaarheid:
Op voorraad
€ 157,18 € 129,90
- +
Specificaties
Gewicht (kg) 1
Afmetingen 3800 mm
Luchtreinigingselementen Antikalk filter
Levensduur luchtreinigingselementen ca. 1.000 - 3.000 liter, afhankelijk van waterhardheid
Verbruiksartikelen Anti-kalk
Meegeleverde toebehoren Push-fit aansluitingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Antikalk filter voor luchtbevochtigers
Uw waardering
Klantvragen
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.

Gerelateerde producten