Idealin Ultrafog professionele luchtbevochtiger

Unieke professionele luchtbevochtiger met extreem fijne nevel

De Idealin Ultrafog verspreidt ultrafijne nevel (de waterduppels zijn ca. 2 micron groot) en heeft hiermee vele toepassingsgebieden binnen de professionele en industriële luchtbevochtiging, de compacte afmetingen maakt het toestel eenvoudig te plaatsen en geschikt voor vrije plaatsing of aansluiting op een luchtkanaal.

Offerte aanvragen

De compacte afmetingen en de hoge capaciteit maken de Ultrafog een snel inzetbare en effectieve oplossing voor gebruik in magazijnen, drukkerijen, laboratoria, grote kantoren en alle andere plekken waar de luchtbvochtigheid snel en permanent op niveau gebracht dient te worden zonder de noodzaak van de installatie van complexe luchtbevochtigingssystemen.

De ultrafijne waternevel verdampt onmiddelijk en slaat niet neer, er vormt geen condens of neerslag op de vloer of rond de luchtbevochtiger.

Bekijk ook de Idealin Superfog voor een nog grotere capaciteit met een bijna net zo fijne nevel.

Kijk onder Accessoires voor nuttige toebehoren voor directe inzetbaarheid bij vele toepassingen, onder Aanbiedingen om combinatie-aanbiedingen van product en accessoires te vinden.

Kijk ook onder Foto/Video voor een demonstratievideo van de Idealin Ultrafog.

Idealin professionele bevochtigers   Idealin Ultrafog industriële bevochtiger
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 797,39 € 659,00
- +

Waarom dit product

 • Professionele/industriële luchtbevochtiger
 • Hoge capaciteit en in staat zeer hoge luchtvochtigheidsniveaus te genereren (tot 100%) in middelgrote ruimten (tot ca. 25 m²), in staat luchtvochtigheidsniveau van 50-55% te genereren in ruimten tot ca. 300 m², afhankelijk van de omstandigheden
 • Zeer fijne nevel die niet condenseert
 • Snel en eenvoudig inzetbaar, een stopcontact en een waterkraan zijn voldoende
 • Zeer betrouwbaar
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Voor directe aansluiting aan de watertoevoer, watertanks tevens leverbaar voor waar een vaste watertoevoer niet beschikbaar is
 • Accessoires beschikbaar voor inzet voor vele verschillende toepassingen en omstandigheden; stekkerhygrostaat, antikalkfilter, waterslang, watertank etc.
 • Druppelgrootte 2 ~ 4 micron, zeer "droge" nevel die niet condenseert
 • Capaciteit maximaal 2000 ml/uur (meer informatie)

Centrifugale verneveling

In het toestel wordt water op een snel roterende schijf gespoten, door de middelpuntvliedende kracht wordt het water met grote kracht naar buiten geworpen waarbij het door een fijn rooster wordt gedwongen, hierbij wordt het water uiteengeslagen tot een fijne nevel. De ventilator in het toestel verspreidt de nevel en versnelt de verdamping. De waterdruppeltjes zijn zo klein (2 - 4 duizendste van een millimeter) dat ze snel verdampen en de luchtvochtigheid in de ruimte verhogen.

In de Ultrafog wordt deze nevel verder verkleind tot een grootte van 2 ~ 4 micron waardoor de kans van condensatie ook in kleine ruimten wordt voorkomen zodat het toestel ook in kleinere ruimten of in ruimten waar condensatie een probleem kan zijn kan worden ingezet.

Door een spiegel in de luchtstroom te houden kan worden aangetoond dat de waterdruppels zo klein zijn dat ze niet condenseren en dus ook niet op de grond neerslaan.

Geschikt voor vrije plaatsing of aansluiting op een luchtkanaal

Deze bijzonder fijne nevel maakt het toestel ook geschikt voor aansluiting op een luchtkanaal zodat de werking van het toestel over meerdere ruimten kan worden verspreidt en dat de uitdrogende werking van WTW installaties en andere ventilatiesystemen kan worden gecompenseerd.

Onderhoudsvrij

Voor deze centrale verneveling zijn geen vervangingsdelen als bevochtigingsfilters benodigd en de gebruikte componenten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zelfsmerend.

Voor stoffige omstandigheden is de Ultrafog te voorzien van een filter die de aangezogen lucht zuivert wat vuilopbouw in het toestel voorkomt en een consistente en betrouwbare werking verzekert, ook in een industriële omgeving of in andere omstandigheden waar stof of andere luchtvervuiling wordt geproduceerd.

Eenvoudig in te zetten

Een stroom- en watertoevoer zijn voldoende, de compacte afmetingen en het lage gewicht maakt het toestel eenvoudig en snel op vele plekken te installeren.

De Ultrafog is van een vlotter voorzien waarmee de watertoevoer geregeld wordt, er is geen waterpomp benodigd, de druk van de waterleiding is voldoende. Het gewenste luchtvochtigheidsniveau is te regelen met een hygrostaat die de stroomtoevoer in- en uitschakelt. Hiervoor zijn 3 opties beschikbaar; de Hale Hygro Control die voor vele situaties een nauwkeurige en betrouwbare oplossing is, en de Idealin Digicon die ook bij luchtvochtigheidsniveaus tot boven 90% bijzonder nauwkeurig is.

De derde mogelijkheid is de Smart hygrostaat waarme de gewenste luchtvochtigheid op afstand via een app in te stellen, hiermee kunt u tevens de luchtvochtigheid en temperatuur op afstand bewaken. De app stelt u tevens in staat een weekplanning in te stellen zodat het toestel op ingestelde tijden in- en uitgeschakeld wordt.

De Ultrafog wordt geleverd met een FE waterslang van 2 meter met aansluiting zodat de bevochtiger direct aan een 1/2" wateraansluiting aan te sluiten is en een stroomkabel van 1,5 meter met stekker. Onder het tabblad "accessoires" kunt u toebehoren vinden zoals koppelstukken, waterreservoirs, waterslang, insteekkoppelingen en andere nuttige accessoires.

Overzicht van de eigenschappen

 • Hoge verdampingscapaciteit (tot ca. 2 liter per uur) bij een laag energieverbruik (>90 Watt).
 • Zeer fijne verneveling (2 ~ 4 micron) zonder condensatie.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Hoogwaardige componenten en materialen ter voorkoming van corrosie en slijtage
 • Onderhoudsvrij, slechts het periodiek reinigen ter voorkoming van kalkopbouw volstaat (afhankelijk van de hardheid van het water en eventueel te voorkomen met een kalkfilter).

Geschikt voor toepassing in o.a.:

 • Productiefaciliteit
 • Opslag/magazijn
 • Laboratorium
 • Drukkerij
 • Kas
 • Kweekruimte
 • Kantoortuin
 • Kerken (orgel)
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten