Waterontharder voor luchtbevochtigers

Antikalk filter voor luchtbevochtigers

Deze ontharders/antikalkfilters kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en zijn bijzonder effectief in het verwijderen van de kalkdeeltjes in het water en voorkomen hiermee de neerslag van witte stof in de ruimte.

Met name bij luchtbevochtigers met een hoge capaciteit kan dit een probleem zijn, deze filters zorgen er voor dat alleen het pure water wordt verneveld.

Kalkaanslag is de grootste vijand van betrouwbare werking van een luchtbevochtiger, hiermee zijn deze mineralen uit het water te filteren om een luchtbevochtiger met een minimum aan onderhoud te laten functioneren. Dit is ook zeer nuttig als de luchtbevochtiger is opgehangen en niet continu bereikbaar is voor controle of reiniging.

Het filter kan via PE slangen in de watertoevoer worden aangesloten en kan voor elke luchtbevochtiger die op deze manier van water voorzien wordt gebruikt worden.

De 50 liter versie van het filter is voorzien van ca. 22 kg hars, de 25 liter versie is voorzien van ca. 11 kg hars. De levensduur van de hars is afhankelijk van de capaciteit van de luchtbevochtiger en van de hardheid van het water, een ruwe indicatie is wel te geven:

  • 25 liter versie: 3.000 liter
  • 50 liter versie: 5.500-6.000 liter

De hars voor navulling is hier te vinden.

 

Hale professionele luchtbehandeling

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
As low as € 422,29 € 349,00
- +

Waarom dit product

  • Filtert kalk en andere vervuilingen uit het water
  • Voorkomt vorming van stof door kalk in het water
  • Houdt de binnenzijde van de luchtbevochtiger schoon
  • Leverbaar met 25 en 50 liter cilinders
Gerelateerde producten