Waterontharder voor luchtbevochtigers

Antikalk filter voor luchtbevochtigers

Deze ontharders/antikalkfilters kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en zijn bijzonder effectief in het verwijderen van de kalkdeeltjes in het water en voorkomen hiermee de neerslag van witte stof in de ruimte.

Met name bij luchtbevochtigers met een hoge capaciteit kan dit een probleem zijn, deze filters zorgen er voor dat alleen het pure water wordt verneveld.

Kalkaanslag is de grootste vijand van betrouwbare werking van een luchtbevochtiger, hiermee zijn deze mineralen uit het water te filteren om een luchtbevochtiger met een minimum aan onderhoud te laten functioneren. Dit is ook zeer nuttig als de luchtbevochtiger is opgehangen en niet continu bereikbaar is voor controle of reiniging.

Het filter kan via PE slangen in de watertoevoer worden aangesloten en kan voor elke luchtbevochtiger die op deze manier van water voorzien wordt gebruikt worden.

De 50 liter versie van het filter is voorzien van ca. 22 kg hars, de 25 liter versie is voorzien van ca. 11 kg hars. De levensduur van de hars is afhankelijk van de capaciteit van de luchtbevochtiger en van de hardheid van het water, een ruwe indicatie is wel te geven:

  • 25 liter versie: 3.000 liter
  • 50 liter versie: 5.500-6.000 liter

De hars voor navulling is hier te vinden.

v.a. € 422,29 € 349,00
Direct leverbaar
Incl. BTW
Excl. BTW
- +
Foto/video

Een meting van de effectiviteit van het verzachtende effect van het filter; Met een TDS-meter worden die hoeveelheid deeltjes in het water geklikt, maar het kunnen ook andere verontreinigingen zijn. TDS staat voor "Total Dissolved Solids" of "Concentration of all solutes".

Eerst meten we het water zoals dat uit de kraan komt, daarna het water nadat het gefilterd is.

Specificaties
Specificaties
Afmetingen (mm, HxBxD) N.v.t.
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Waterontharder voor luchtbevochtigers
Uw waardering
Product Questions
Customer Questions
No Questions
Please, mind that only logged in users can submit questions