Waterontharder voor luchtbevochtigers

Antikalk filter voor luchtbevochtigers

Deze ontharders/antikalkfilters kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en zijn bijzonder effectief in het verwijderen van de kalkdeeltjes in het water en voorkomen hiermee de neerslag van witte stof in de ruimte.

Met name bij luchtbevochtigers met een hoge capaciteit kan dit een probleem zijn, deze filters zorgen er voor dat alleen het pure water wordt verneveld.

Kalkaanslag is de grootste vijand van betrouwbare werking van een luchtbevochtiger, hiermee zijn deze mineralen uit het water te filteren om een luchtbevochtiger met een minimum aan onderhoud te laten functioneren. Dit is ook zeer nuttig als de luchtbevochtiger is opgehangen en niet continu bereikbaar is voor controle of reiniging.

Het filter kan via PE slangen in de watertoevoer worden aangesloten en kan voor elke luchtbevochtiger die op deze manier van water voorzien wordt gebruikt worden.

De 50 liter versie van het filter is voorzien van ca. 22 kg hars, de 25 liter versie is voorzien van ca. 11 kg hars. De levensduur van de hars is afhankelijk van de capaciteit van de luchtbevochtiger en van de hardheid van het water, een ruwe indicatie is wel te geven:

  • 25 liter versie: 3.000 liter
  • 50 liter versie: 5.500-6.000 liter

De hars voor navulling is hier te vinden.

 

Hale professionele luchtbehandeling

v.a. € 422,29 € 349,00
Direct leverbaar
Incl. BTW
Excl. BTW
- +
Specificaties
Inhoud (L) 25L / 50L
Luchtreinigingselementen Hars, Antikalk filter
Levensduur luchtreinigingselementen 25L versie: CA 3.000L / 50L versie: CA 5.500L Afhankelijk van waterhardheid
Verbruiksartikelen Anti-kalk
Meegeleverde toebehoren Push-fit aansluitingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Waterontharder voor luchtbevochtigers
Uw waardering
Customer Questions
Hebben jullie ook een showroom?
Jazeker! Bel of mail gerust om een afspraak te maken.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
Wat is de ideale luchtvochtigheid?
De ideale luchtvochtigheid is sterk afhankelijk van de doeleinde. De ideale luchtvochtigheid voor een leefomgeving is tussen de 50 en 55%.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Please, mind that only logged in users can submit questions