Waterontharder voor luchtbevochtigers

Antikalk filter voor luchtbevochtigers

Deze ontharders/antikalkfilters kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en zijn bijzonder effectief in het verwijderen van de kalkdeeltjes in het water en voorkomen hiermee de neerslag van witte stof in de ruimte.

Met name bij luchtbevochtigers met een hoge capaciteit kan dit een probleem zijn, deze filters zorgen er voor dat alleen het pure water wordt verneveld.

Kalkaanslag is de grootste vijand van betrouwbare werking van een luchtbevochtiger, hiermee zijn deze mineralen uit het water te filteren om een luchtbevochtiger met een minimum aan onderhoud te laten functioneren. Dit is ook zeer nuttig als de luchtbevochtiger is opgehangen en niet continu bereikbaar is voor controle of reiniging.

Het filter kan via PE slangen in de watertoevoer worden aangesloten en kan voor elke luchtbevochtiger die op deze manier van water voorzien wordt gebruikt worden.

De 50 liter versie van het filter is voorzien van ca. 22 kg hars, de 25 liter versie is voorzien van ca. 11 kg hars. De levensduur van de hars is afhankelijk van de capaciteit van de luchtbevochtiger en van de hardheid van het water, een ruwe indicatie is wel te geven:

  • 25 liter versie: 3.000 liter
  • 50 liter versie: 5.500-6.000 liter

De hars voor navulling is hier te vinden.

 

Hale professionele luchtbehandeling

v.a. € 422,29 € 349,00
Direct leverbaar
Incl. BTW
Excl. BTW
- +
Specificaties
Specificaties
Geschikt voor Professionele luchtbevochtiging
Inhoud (L) 25L / 50L
Luchtreinigingselementen Hars
Levensduur luchtreinigingselementen 25L versie: CA 3.000L / 50L versie: CA 5.500L Afhankelijk van waterhardheid
Meegeleverde toebehoren Push-fit aansluitingen
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Waterontharder voor luchtbevochtigers
Uw waardering
(4)
Customer Questions
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
Did you find what you were looking for?