FAQ Water loop heat pump

Wat is een waterloop-warmtepomp?
Een waterloop-warmtepomp is een energiezuinig systeem dat gebruikmaakt van water om zowel te verwarmen als te koelen. Het systeem maakt gebruik van een gesloten watercircuit, waarbij water via leidingen circuleert en warmte uit de omgeving absorbeert of afgeeft.
Is het voordelig om een waterbron waterpomp te gebruiken?
Waterbron warmtepompen worden steeds populairder in Nederland vanwege hun vele voordelen. Ze halen warmte uit natuurlijke waterbronnen, zoals meren, rivieren of grondwater, en gebruiken deze warmte om huizen en gebouwen te verwarmen. Maar zijn waterbron warmtepompen echt goed?
Wat is het verschil tussen een open en een gesloten warmtepomp systeem?
Het belangrijkste verschil tussen open loop en gesloten loop warmtepomp systemen is de bron van het water dat wordt gebruikt voor het reguleren van de temperatuur. In een open loop systeem wordt water uit een nabijgelegen bron, zoals een meer of een put, gepompt en vervolgens direct gebruikt in de warmtepomp.
Wat is de typische watertemperatuur van een warmtepomp met waterbron?
De watertemperatuur van een warmtepomp met waterbron varieert afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen ligt de typische watertemperatuur van een warmtepomp met waterbron tussen de 5 en 20 graden Celsius.