FAQ Airconditioning

Wat is de ideale luchtvochtigheid?
De ideale luchtvochtigheid is sterk afhankelijk van de doeleinde. De ideale luchtvochtigheid voor een leefomgeving is tussen de 50 en 55%.
Wat is een airconditioning?
Een airconditioning is een toestel dat de lucht behandelt in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren.
Wat zijn de kosten voor installatie van een Innova monoblock airco?
De kosten voor installatie van een Innova monoblock airco variëren per situatie, factoren als het soort muur (steen, beton, hout), hoge of lage plaatsing en de bereikbaarheid van de plek waar de airco moet komen te hangen spelen mee in de bepaling van de prijs. Via ons offerteformulier kunt u uw informatie met ons delen en kunnen wij u een prijsopgave doen toekomen.
Welke WTW unit heb ik nodig?
Welke WTW unit u nodig heeft is helemaal afhankelijk van uw wensen. Allereerst is het goed om te bepalen wat de hoofd modi van het toestel dient te zijn. Is dit lucht verversing, is dit koeling of is dit (bij)verwarming?
Wat kost een WTW installatie?
De installatie van een WTW systeem kost een minimum van € 5.000,- Euro. Wij raden graag een goedkoper alternatief aan in de vorm van een WTW-unit.
Wat is een WTW installatie?
Een WTW installatie is een installatie met de kwaliteit van WarmteTerugWinning (oftewel WTW).
Hoe werkt een wtw systeem?
Een WTW systeem werkt door de ruimten binnenshuis van verse lucht te voorzien en daarbij de temperatuur binnenshuis te bewaren.
Wat is een WTW unit?
Een WTW unit is een losstaand toestel voorzien van warmte terugwinnende (oftewel WTW) eigenschappen.
Welke airconditioning?
Welke airconditioning moet u nou kiezen. De Innova airconditioner kan koelen, verwarmen, ontvochtigen EN heeft geen buiten-unit!
Wat is airconditioning?
Airconditioning is zoals het woord al doet vermoeden, het conditioneren van lucht.
Hoe werkt airconditioning?
Airconditioning volgt het warmtepomp principe, warmte wordt uit de lucht gehaald en weer afgegeven.
Is het mogelijk om de Innova 2.0 airconditioner in een gewenste kleur te laten spuiten?
Ja, het is mogelijk om de Innova 2.0 airconditioner in een gewenste kleur te laten spuiten, echter verlenen wij deze dienst niet.
Hoe zit het met de condenswaterafvoer?
Het condenswater kan op twee manieren afgevoerd worden: 1. Manueel (handmatig) 2. Permanent (slang wordt door de muur naar buiten gebracht
Hoeveel water verbruikt de Innova 2.0 15HP H2O?
Het water verbruik van de Innova 2.0 15HP H2O is afhankelijk van de uitvoering die u kiest. Hier vindt u meer informatie.
Doen jullie ook Innova installatie in België, bijv. Gent?
Voor installaties in België verwijzen wij u graag naar onze verkoper / installateur te België.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een toestel in de vorm van bijv. een airconditioner, ventilatie-unit of verwarming (of alle drie) die warmte uit de lucht, bodem of het grondwater haalt. Hij gebruikt hiervoor elektriciteit, maar veel minder dan bijv. een elektrische verwarming zonder warmtepomp.
Voorziet de Innova 2.0 Monoblok airco ook verse lucht van buiten naar binnen?
De luchtstromen van de binnen- en buitenlucht zijn gescheiden, dus komt er geen lucht van buiten naar binnen. Lees hier welk toestel u WEL zou kunnen inzetten hiervoor.
Is een airco zonder buiten unit net zo goed als een met een buitenunit?
Een toestel als deze is in principe gelijkwaardig aan een airco met buitenunit, omdat alle techniek in het toestel zelf zit zouden ze wat minder stil kunnen zijn, maar in het geval van de Innova is dit verschil echt minimaal, sterker nog, onder bijna alle omstandigheden is het verschil niet te horen.
Hoe goed verwarmd de Innova wanneer het buiten vriest?
Het is waar dat de Innova 2.0 warmtepompen rendement verliezen wanneer het buiten vriest.... Echter!
Hoe installeer ik de afdekplaat?
Hiervoor hebben wij een handleiding gemaakt. Deze is hier te vinden.
Pagina
Please, mind that only logged in users can submit questions