FAQ Support

Mijn innova geeft een E melding, wat nu?
Probeer eerst de stekker uit het stopcontact te halen en een minuut later weer terug te stoppen, als de melding blijft terugkomen neem dan contact met ons op.
De uitblaasklep van mijn toestel sluit niet helemaal, hoe kan dit worden opgelost?
Dit is een klein probleem wat makkelijk op te lossen is. Wij kunnen u een handleiding toesturen om het zelf op te lossen.
Hoe controleer ik de standaard kleppen en vervang ik de veertjes?
Voor het controleren van de plastic kleppen en het vervangen van de veertjes hebben wij een filmpje gemaakt met uitleg.
Hoe vervang ik de plastic kleppen voor metalen roosters?
Bekijk onderstaand filmpje voor de uitleg voor het vervangen van de plastic kleppen voor de metalen roosters.
Mijn Innova koelt/verwarmt niet meer zo goed, wat nu?
Volg de onderstaande tips:
Mijn innova sluit niet goed aan op de muur waardoor er via de onderzijde lucht lekt. Wat nu?
Haal het toestel van de muur en haal ook de ophangbeugel van de muur af. Plaats aan de linker- en rechterkant een extra carrosserieringetje tussen de beugel en de muur zodat de beugel iets verder van de muur komt bij de ophangpunten, hierdoor heeft het toestel iets meer ruimte om alsnog zonder ‘luchtlekkage’ zijn werk te doen.
Mijn Innova heeft een lekkage, wat nu?
Hangt het toestel waterpas? Zowel horizontaal als verticaal? Als u de standaard plastic kleppen gebruikt kan het ook zijn dat het toestel intern vervuild is. Om dat te kunnen controleren moet eerst het bovenste rooster verwijderd worden, daarna draait u de 2 schroefjes los waarmee de voorplaat vast zit. Ook de metaalkleurige plaat die achter de voorplaat zit moet verwijderd worden. Als dat is gebeurd kunt u nakijken of er vervuiling (vliegjes, stof ed.) aan de rechterzijde van de verdamper zit. Als er daar teveel vervuiling zit, stroomt het water over de vervuiling heen en stroomt het langs de condenswater opvangbak en gaat het lekken. In situaties waar de temperatuur dermate hoog is dat het toestel onafgebroken moet draaien in de hoogste werkingsstand kan het zijn dat de uitblaasklep en/of de aluminium strip boven de luchtuitlaat nat wordt, dit is omdat deze onderdelen zo ijskoud worden dat er water op gaat condenseren. Het kan ook wel eens voorkomen dat omdat de zijplaat van de verdamper contact maakt met het gootje en dat er water over de rand van het gootje loopt en dan tot lekkage kan leiden.
Wat als ik na de installatie service nodig heb?
In de garantieperiode rijdt de servicemonteur door het hele land. Na de garantieperiode worden er wel kosten in rekening gebracht.
Het bevochtigingswiel van mijn HALE Airtek PCMH45DW draait niet meer, wat nu?
De filters kunt u zeker vervangen, u kunt deze via onze website bestellen en thuis zelf vervangen.
Vergt de SNE RAS-60 onderhoud?
Ja, de SNE RAS-60 dient onderhouden te worden.
Did you find what you were looking for?