LENA UV-C Sterilon Flow 144W Premium

Professionele UV luchtreiniger tegen micro-organismen, virussen en ziektekiemen

De LENA UV-C Sterilon Flow 144W Premium is een luchtreiniger speciefiek ontwikkeld voor de bestrijding van micro-organismen zoals virussen, bacteriën, ziektekiemen en schimmels.

In de UV-C Sterilon Flow 144W Premium worden vier krachtige UV-C lampen ingezet zodat de lucht die door het toestel stroomt zo lang en intensief mogelijk wordt blootgesteld aan de UV-straling voor maximaal effectieve desinfectie. De UV lampen in de UV-C Sterilon HEPA produceren geen ozon en daarmee is het toestel veilig in het gebruik.

De UV-C Sterilon Flow 144W Premium is voor professioneel gebruik ontwikkeld en heeft een stevige metalen behuizing die is gepoedercoat voor maximale duurzaamheid.

Het toestel is voorzien van een urenteller ter indicatie van de levensduur van de UV-lampen.

De kappen aan voor- en achterzijde zijn te verwijderen waardoor het UV-C licht uit het toestel kan schijnen om oppervlakten rechtstreeks te desinfecteren.

De UV-C Sterilon Flow 144W Premium is leverbaar in wit-zilver en zwart-goud waarmee een luchtreiniger te selecteren is voor medische faciliteiten, praktijken, salons, kantoren en winkels maar ook in een restaurant, bar, hotel of een klassiek interieur niet uit de toom valt.

Lena Lighting professionele reiniging

v.a. € 724,79 € 599,00
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

Waarom dit product

  • Professionele luchtreiniger voor luchtdesinfectie
  • Voorzien van 4 36 Watt UV-C lampen
  • UV-C golflengte 253.7 nm (ozonvrij)
  • Effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen
  • Levensduur UV-lampen ca. 9.000 uur
  • Poedercoating (UV-bestendig) binnen- en buitenzijde
  • Solide metalen behuizing
  • UV-C licht ook uit het toestel te laten schijnen voor desinfectie van oppervlakten in de de ruimte
  • Luchtdoorvoer instelbaar op 110m³/uur en 200m³/uur
  • Geschikt voor ruimten van 15m² (45m³) tot 40m² (120m³)
Eigenschappen

De desinfecterende werking van UV-C licht

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren toegepast voor de desinfectie van lucht, water en oppervlakten. UV-lampen zijn beschikbaar in verschillende golflengten en hebben daarmee verschillende eigenschappen, de golflengte bepaalt of er ozon geproduceerd wordt en waar de lampen het meest effectief tegen zijn.

UV-licht is een vorm van elektromagnetische straling. Het heeft meer energie dan radiogolven of zichtbaar licht maar minder energie dan Röntgenstraling of gammastraling.

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren gebruikt om micro-organismen te doden, het wordt toegepast in ziekenhuizen, cleanrooms en om medische instrumenten, lucht en water te steriliseren.

Het DNA van het micro-organisme (virus, bacterie, schimmel, gisten) absorbeert het energierijke UV licht, hierdoor wordt het DNA beschadigd en kan het organisme zich niet verder voortplanten, hierdoor is het uitgeschakeld en vormt het geen gezondheidsrisico meer.

UV licht voor bestrijding van micro-organismen

De golflengte van de UV-C lampen in de LENA UV-C Sterilon Flow 144W Premium is 253.7nm. Deze golflengte is het meest geschikt voor het doden van micro-organismen en produceert geen ozon, lampen met golflengte 185nm produceren wel ozon, maar deze worden dus niet toegepast in de LENA toestellen.

Door de voor- of achterkap van het toestel te verwijderen, is het UV-C licht rechtstreeks op een te ontsmetten oppervlakte te schijnen. Let op: bij UV-desinfectie wordt het DNA of RNA van cellen, bacteriën, schimmels en virussen vernietigd. Zorg ervoor dat de UV-C straling uw huid of ogen niet raakt. Neem a.u.b. de veiligheidsinstructies in de gebruiksaanwijzing in acht! Planten, dieren, mensen en gevoelige materialen moeten uit de buurt van het bestraalde gebied worden gehouden.

In de UV-C Sterilon Flow toestellen worden Philips TUV PL-L 36W 4P UV-C lampen toegepast, deze zijn universeel verkrijgbaar, dus het vinden van vervangingslampen is eenvoudig.

Foto/video

Lena Sterilon UVC luchtreiniger

UV luchtreiniger medisch

Specificaties
Specificaties
Gewicht (kg) 7,60
Afmetingen 724 x 160 x 550 mm
Luchtreinigingselementen Voorfilter, UV lamp
Levensduur luchtreinigingselementen UV-C lamp +/- 9000 uur.
Luchtbevochtigingsfunctie Nee
WiFi connected Nee
Meegeleverde toebehoren Stuur wielen, muur montage rek
Geschikt voor ruimten tot ca. 40 m² / 120 m³
Luchtdoorvoer per uur 200 m³/uur
Stroomverbruik 155 Watt
Voltage 220-240 V
Geluidsniveau 38 - 44 dB
Lengte stroomkabel 3 m
Certificatie PZH
Garantie 2 Jaar
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LENA UV-C Sterilon Flow 144W Premium
Uw waardering
(4)
Customer Questions
Kan ik een luchtreiniger de hele dag aan laten staan?
Ja, u kunt een luchtreiniger de hele dag aan laten staan. Alle consumenten luchtreinigers in ons assortiment passen zich aan de omstandigheden aan. De werking van de luchtreiniger wordt aangepast aan de kwaliteit van de lucht door middel van stof- en gassensoren. Bent u bijvoorbeeld aan het koken, kijk dan niet raar op als de luchtreiniger en hogere werkingsstand kiest. Een lichtsensor meet de hoeveelheid licht, hierdoor wordt ’s nachts automatisch de “silent” werking gekozen, waarbij alleen voor lage ventilatorsnelheden wordt gekozen voor stille werking en alle functieverlichting op het toestel wordt uitgeschakeld.
Waar moet ik de luchtreiniger plaatsen?
Waar u uw luchtreiniger plaatst is essentieel om de werking van de luchtreiniger te optimaliseren. Het aan te raden deze zo centraal mogelijk in een ruimte te plaatsen, niet in hoeken of verstopt achter andere objecten. Met name Coway heeft mede om deze reden een grote nadruk op design gelegd zodat de luchtreiniger goed in elk interieur te integreren is. Coway producten wonnen reeds diverse Design Awards, zoals de Red Dot Award, IDEA, en IF design Award.
Hoe lang is de garantie op de producten?
Op alle toestellen is een garantie van minimaal 2 jaar van toepassing.
Kan ik het product retourneren?
Ja, het is mogelijk om een product te retourneren.
Did you find what you were looking for?