Actieve koolfilter set Philips FY5182/30 van PureAirParts (2x)


Deze hoogwaardige CTC80 Actieve koolfilter set Philips FY5182/30 van PureAirParts zijn passend voor de Philips AC5659/10 luchtreiniger. In dit toestel worden twee actieve kool filters toegepast, dus bij bestelling ontvangt u twee actieve koolfilters.

Het Actieve koolfilter set Philips FY5182/30 van PureAirParts

Actieve kool is een poreus materiaal dat gassen en andere verontreinigingen kan absorberen. De poriën in actieve kool zijn heel klein en hebben een groot oppervlak, wat zorgt voor een grote oppervlakte waarop gassen en andere stoffen kunnen worden opgevangen.

De absorptie van gassen door actieve kool is gebaseerd op het principe van adsorptie. Bij adsorptie hechten gassen en andere stoffen zich aan het oppervlak van het poreuze materiaal zonder dat er chemische reacties plaatsvinden. De adsorptie van gasmoleculen op actieve kool vindt plaats vanwege de aantrekkingskracht tussen de moleculen en het oppervlak van de koolstof.

Actieve kool heeft een groot adsorptievermogen vanwege het grote oppervlak van de poriën en het hoge percentage koolstof in het materiaal. De poriën van actieve kool zijn ook vaak bekleed met chemische groepen zoals carboxyl- en hydroxylgroepen, die extra adsorptiecapaciteit bieden.

Wanneer een gas in contact komt met actieve kool, worden de gasmoleculen gevangen in de poriën van de koolstof. Hierdoor wordt het gas uit de omgeving verwijderd en opgeslagen in de poriën van de actieve kool. Dit proces van adsorptie wordt vaak gebruikt om ongewenste geuren en gassen uit de lucht of water te verwijderen, bijvoorbeeld in luchtfilters, waterfilters en gasmaskers.

Philips FY5182/30 filter geschikt voor:

  • Philips AC5659/10 luchtreiniger

De Philips AC5659/10 luchtreiniger gebruikt een set van twee van deze actieve kool filters en twee FY5185/30 HEPA filters.

Philips artikelnummer: FY5182/10
EAN nummer van het Philips FY5185/10 filter: 8710103822028

 

Actieve koolfilter set Philips FY5182/30 van PureAirParts

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 44,95 € 37,15
- +

Waarom dit product

  • Vervangingsfilter voor Philips 5000-serie luchtreinigers
  • CTC80 actieve kool, absorbeert geuren, gassen en vluchtige stoffen
  • Philips FY5185/30 alternatief
  • Set van twee filters

Toepasbaar in:

  • Philips AC5659/10 luchtreiniger

Specificaties

Specificaties
Gewicht (kg) 0,50
Luchtreinigingselementen Actieve kool filter
Levensduur luchtreinigingselementen 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden

File Downloads

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Actieve koolfilter set Philips FY5182/30 van PureAirParts (2x)
Uw waardering
Gerelateerde producten

FAQ

Klantvragen
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.