Actieve koolfilter Philips FY3432/10 van PureAirParts

PureAirParts actieve kool filters FY3432/10 voor Philips AC3256/10 luchtreiniger

Dit hoogwaardige CTC80 Actieve koolfilter Philips FY3432/10 van PureAirParts is passend voor de Philips AC5659/10 luchtreiniger.

Het Actieve koolfilter Philips FY3432/10 van PureAirParts

Actieve kool is een poreus materiaal dat gassen en andere verontreinigende stoffen kan absorberen. De poriën in actieve kool zijn zeer klein en hebben een groot oppervlak, wat zorgt voor een groot oppervlak waar gassen en andere stoffen zich kunnen verzamelen. In het filter van een luchtreiniger bestaat het actieve kool filter uit een houder met honingraat, die gevuld is met actieve kool korrels.

Luchtzuivering met actieve kool is gebaseerd op het principe van adsorptie. Bij het adsorptieproces hechten gassen en andere stoffen zich aan het oppervlak van poreuze materialen zonder dat er een chemische reactie plaatsvindt. De adsorptie van gasmoleculen op actieve kool vindt plaats door de aantrekkingskracht tussen de moleculen in de lucht en het koolstofoppervlak.

Actieve kool heeft een hoog adsorptievermogen door het grote poriënoppervlak en het hoge koolstofgehalte in het materiaal. De poriën van actieve kool zijn ook vaak bekleed met chemische groepen zoals carboxyl- en hydroxylgroepen die extra adsorptiecapaciteit genereren.

Wanneer gas in contact komt met actieve kool, worden gasmoleculen gevangen in de poriën van de koolstof. Hierdoor wordt het gas uit de omgeving gehaald en opgeslagen in de poriën van de actieve kool. Dit adsorptieproces wordt veel gebruikt om ongewenste geuren en gassen uit de lucht of het water te verwijderen.

Philips FY3432/10 filter geschikt voor:

  • Philips AC3256/10 luchtreiniger

De Philips AC3256/10 luchtreiniger gebruikt dit actieve kool filters en een FY3433/10 HEPA filter.

Philips artikelnummer: FY3432/10
EAN nummer van het Philips FY3432/10 filter: 8710103771326

 

Actieve koolfilter Philips FY3432/10 van PureAirParts

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 32,95 € 27,23
- +

Waarom dit product

  • Vervangingsfilter voor Philips 3000-serie luchtreinigers
  • CTC80 actieve kool, absorbeert geuren, gassen en vluchtige stoffen
  • Philips FY3432/10 alternatief

 

Gebruikt in combinatie met:

 

Toepasbaar in:

  • Philips AC3256/10 luchtreiniger

Specificaties

Specificaties
Gewicht (kg) 0,50
Luchtreinigingselementen Actieve kool filter
Levensduur luchtreinigingselementen 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden

File Downloads

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Actieve koolfilter Philips FY3432/10 van PureAirParts
Uw waardering
Gerelateerde producten

FAQ

Klantvragen
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.