Mitsubishi VL-50 WTW unit

Compacte, eenvoudig te installeren ventilatiesysteem met warmteterugwinning

De Mitsubishi VL-50 is momenteel niet leverbaar, alternatieven zijn de BSK Zephyr en Ghost 160 decentrale WTW-units.

In ieder modern of gemoderniseerd pand is isolatie van groot belang, warmte wordt geconserveerd, stookkosten geminimaliseerd en overbodig verbruik van (fossiele) grondstoffen wordt voorkomen.

Gevolg hiervan de lucht binnenshuis zeer beperkt ververst wordt, het resultaat hier van is hoge CO2 waarden, een laag zuurstofniveau, een muf binnenklimaat en een onwenselijk hoog of laag luchtvochtigheidsniveau. De combinatie van hoge CO2 en een laag zuurstofniveau leidt tot klachten als vermoeidheid, lage concentratie, lage weerstand en klachten aan de luchtwegen en hoofdpijn. Een te lage of hoge luchtvochtigheid resulteert in gezondheidsklachten aangroei van schimmel en is schadelijk voor houten vloeren, meubels of instrumenten.

Ventilatie is dus noodzakelijk voor een gezond, aangenaam en stabiel binnenklimaat. Ventilatie met warmteterugwinning zorgt ervoor dat hierbij het warmteverlies geminimaliseerd wordt. Gangbare ventilatiesystemen met warmteterugwinning moeten echter centraal geïnstalleerd worden waarbij de verse lucht via luchtkanalen door het pand gedistribueerd wordt.

De Mitsubishi Lossnay VL-50 is een zeer compact, decentraal ventilatiesysteem dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden en wat aan één muurdoorvoer voldoende heeft om een ruimte van verse lucht te voorzien.

De VL-50 is in staat ruimten tot ca. 50 m² van verse lucht te voorzien, voor de meest optimale werking is het aan te raden de VL-100 in te zetten in ruimten tot 20-25 m².

Compacte ventilatie-units met WTW werken vaak met één luchtkanaal waarbij de luchtstroom afwisselend naar binnen of naar buiten blaast, bij de VL-50 is dit kanaal gesplitst waardoor er tegelijkertijd binnenlucht afgevoerd, en verse lucht toegevoerd wordt woor een stabiele toevoer van verse, gezonde lucht.

De VL-50 is leverbaar in twee uitvoeringen; met een trekkoord om het toestel in-en uit te schakelen of met een aansluiting voor een externe (2-standen, niet meegeleverde) schakelaar.

mitsubishi logo

Naar wens kunnen wij u een aanbieding doen voor installatie van de Mitsubishi VL-50 ventilatie-unit, informeer  naar de mogelijkheden!

Beschikbaarheid:
Momenteel niet leverbaar

Waarom dit product

 • Decentraal ventilatiesysteem
 • Warmteterugwinning
 • Voorziet de ruimte van schone, zuurstofrijke lucht
 • Verlaagt CO2 niveau in de ruimte
 • Eenvoudig te installeren
 • Horizontaal en verticaal te installeren
 • Laag energieverbruik
 • Twee werkingsstanden
 • Leverbaar met aansluiting voor externe schakelaar of met trekkoord-schakelaar
 • Tot ca. 80% warmteterugwinning
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 50 m²

Eenvoudige montage

De Mitsubishi VL-50 is bedoeld voor montage aan een (buiten)muur zodat via één luchtkanaal de lucht uitgewisseld kan worden. Het installatieproces bestaat uit het aanbrengen van één 120 mm gat, montage van de ophangplaat aan de muur en het aansluiten van de stroomtoevoer. Het toestel kan dan eenvoudig aan de ophangplaat gehangen worden. De luchtkananalen en buitenroosters zijn zeer eenvoudig op lengte te maken en aan te brengen.

Laag geluidsniveau

De ventilatieunit heeft twee werkingsstanden: 14 db(A) en hoog: 36.5 db(A). Over het algemeen is het zo dat daar waar meer geluid geproduceerd wordt (meer personen in een ruimte of bij intensievere werkzaamheden) er meer noodzaak is voor verse lucht dus is de intensiviteit van de ventilatie in twee standen instelbaar.

Horizontaal en verticaal te installeren

De VL-50 kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, dit vergroot de mogelijkheden van plaatsing en geeft u meer vrijheid van keuze waar het toestel geïnstalleerd kan worden.

Uitblaasrichting instelbaar

Luchtbeweging kan in de winter als koude tocht worden ervaren, ook als de lucht niet koud is, daarom is de uitblaasopening in te stellen zodat de uitgeblazen lucht binnenshuis naar boven of beneden gericht kan worden.

Filtratie van verse lucht

De verse, naar binnen gevoerde lucht wordt gefilterd van pollen, pluizen, stof en kleine insecten.

Beschikbaarheid:
Momenteel niet leverbaar
Gerelateerde producten