Lucht verwarmen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Verwarmen d.m.v. warmteterugwinning

Wat is Inverter technologie?

Inverter technologie is de technologie die er voor zorgt dat bijvoorbeeld de Innova 2.0 monoblock of de Rinnova warmtepomp de temperatuur sneller doet laten stijgen of dalen dan de reguliere warmtepomp en vervolgens deze temperatuur met een minimaal energieverbruik op peil houdt. Een WTW unit voorzien van Inverter technologie is in staat om variatie te brengen in de koelende / verwarmende werking van de compressor, dit zorgt er voor dat de Innova 2.0 aan het begin een verhoogde koelcapaciteit heeft en op een constante en lagere snelheid hoeft te functioneren wanneer de temperatuur op peil gehouden dient te worden. Conventionele compressoren kunnen enkel maar op één snelheid functioneren, deze kunnen enkel aan en uit. Bij dit principe wordt er continu een zelfde hoeveelheid energie gevraagd en zal deze telkens in- en uitschakelen, dit produceert meer geluid en vraagt meer stroom. De Innova 2.0 airconditioners zijn voorzien van de nieuwste en beste Inverter compressoren van Mitsubishi. De BLCD fan-motoren hebben een borstel-loze motortechniek, dit reduceert stroomverbruik, vergroot de capaciteit en elimineert vibratie. Deze moderne elektromotoren worden ook voor de ventilatoren in het toestel gebruikt voor een stille, trillingsvrije en energiezuinige werking.

Eco vriendelijke werking

Het grote verschil tussen de inverter airco met warmtepomp en inverter airco zonder warmtepomp is dat de eerste een variabele compressorsnelheid biedt. Het toerental van de niet-invertercompressor is vast, wat betekent dat deze op volle of minimale snelheid werkt. In vergelijking met de warmtepomp zonder inverter, is de inverter-warmtepomp veel milieuvriendelijker dankzij de detectiemogelijkheden van plotselinge fluctuaties en automatische aanpassingen aan de compressorsnelheid. Deze zeer geavanceerde en toch innovatieve mechanisme helpt energie te besparen en levert voordelen op voor het milieu.

Energie efficiënt

De inverter warmtepomp technologie wordt beschouwd als een perfecte oplossing als het gaat om energie-efficiëntie en zuinig gebruik. Bij de monoblock inverters van Innova worden de verwarming en koeling op een energiezuinige en naadloze manier geautomatiseerd, terwijl eerdere technologieën veel elektriciteit verbruikten, ongeacht het vereiste gebruik.

Lange levensduur

De technologie en hardware die worden toegepast door Innova maken niet alleen het koel- en verwarmingseffect efficiënter, maar zorgen ervoor dat de unit langer meegaat. In tegenstelling tot de werking van een niet-inverter unit, verbruikt de inverter minder stroom en daardoor werken ze minder, waardoor ze minder onderhevig zijn aan slijtage.

Stille werking

De inverter warmtepomp techniek toegepast in de Innova zorgen voor een constante werking. Hierdoor wordt de compressor niet telkens in en uitgeschakeld waardoor zij op een continue werking zitten. Verder zijn de airco's voorzien van compressoren met BLCD fan-motoren, deze zijn borstelloos. Deze twee factoren zorgen er ieder voor dat het toestel met minimale fibratie kan functioneren, de verder aangebrachte interne geluids isolatie zorgt voor een uiterst stille werking.

Snel verwarmend en koelend effect

Een warmtepomp met omvormer kan uw kamer sneller verwarmen en koelen dan een warmtepomp zonder omvormer. Dit komt omdat de inverter-warmtepompunit werkt op een compressor met variabel toerental in plaats van op een compressor met vast toerental. Het proces zorgt voor een snelle airconditioning door snellere variabele snelheden, waardoor de compressor alleen op vol vermogen kan draaien wanneer dat nodig is, terwijl de temperatuur continu wordt geregeld volgens de wensen van de eindgebruiker.

De voordelen van Inverter techniek in een airco als de Innova 2.0 Inverter zijn:

  • Eco vriendelijke werking circa 30% minder stroomverbruik
  • De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt
  • 30% minder tijd nodig om op te starten
  • Stillere werking
  • Geen vibraties
  • Minder temperatuur-fluctuaties in de ruimte
  • Slank design

Zie ook:

Terug naar stap één.

 

Lucht verwarmen thuis