Innova 2.0 12HP ELEC Monoblock warmtepomp

Monoblock airco/warmtepomp met ingebouwde elektrische heater voor gebruik bij zeer lage temperaturen

Consistente verwarming, ook bij zeer lage buitentemperaturen

Zoals alle warmtepompen heeft 2.0 lagere prestaties bij het verwarmen wanneer de buitentemperatuur daalt, aan koude buitenlucht is immers minder warmte te onttrekken. Voor de meeste toepassingen is dit geen probleem omdat er wel een andere warmtebron aanwezig is of omdat de ruimte in contact staat met andere verwarmde ruimten.

Offerte aanvragenInstallatie binnen drie weken na akkoord

Een slecht geïsoleerde en/of vrijstaande ruimte zoals een garage of tuinhuis is voor een warmtepomp toestel een stuk lastiger te verwarmen, zeker als er voor langere tijd niet verwarmd wordt waardoor de ruimte en alle muren en materialen intens koud zijn. Een lage buitentemperatuur maakt het dan nog lastiger warmte aan de buitenlucht te onttrekken.

Voor toepassingen als deze is het noodzakelijk een consistente verwarmingscapaciteit te genereren, ook bij extreem lage buitentemperaturen.

De 2.0 ELEC integreert een 1kW elektrisch verwarmingselement die de warmtepomp bijstaat voor extra verwarmende werking voor als er veel verwarmend vermogen gevraagd is.

Daarom kan 2.0 ELEC een verwarmingscapaciteit leveren van minstens 2 kW, zelfs bij buitentemperaturen tot -7 ° C, met een extra energieabsorptie van 1 kW die volledig compatibel is met standaard huishoudelijke voedingen .

De 2.0 ELEC is tevens leverbaar met een 1.8 kW elektrisch verwarmingselement voor extra reserve en zekerheid van consistente verwarming bij zeer lage buitentemperaturen. Dit maakt de 2.0 ELEC Plus geschikt voor toepassing het hele jaar door in ruimten waar de monoblok warmtepomp als enige verwarmingsbron gebruikt wordt.

Mocht u een Innova 2.0 Inverter airco/warmtepomp in werking willen zien bent u welkom om ons in Twello te bezoeken waar wij het toestel graag aan u demonstreren. Belt u alstublieft wel even van tevoren of u terecht kunt.

innova energie inverter airco

Klik hier om een offerte aan te vragen voor plaatsing van de Innova Monoblock Airco's.

Klik hier voor meer informatie over de montage van de Innova 2.0 Inverter monoblock airco.

Is uw afleveradres op een bedrijventerrein? Dan wordt uw bestelling per pallet verzonden.

Is uw afleveradres in een woonwijk? Dan versturen wij uw bestelling met Focus Koeriers.

De Innova airco toestellen kunnen niet bij een Parcelshop geleverd worden.

Beschikbaarheid:
In bestelling
€ 2.149,00 € 1.776,03
- +

Waarom dit product

 • Voorzien van een elektrische heater voor gebruik bij zeer lage temperaturen
 • De extra capaciteit stelt het toestel in staat stiller te werken, de ruimte is sneller op de gewenste temperatuur
 • Koelende en verwarmende werking met warmtepomp technologie
 • Slank design, slechts 165mm diep
 • Stille werking
 • Voldoet aan Europese veiligheidsstandaard EN60335.2.40
 • Laag energieverbruik
 • Zeer onderhoudsarm
 • Eenvoudige bediening via bedieningspaneel, afstandbediening of smartphone
 • Wifi-connected voor bediening op afstand
 • Zelf-afsluitende luchtroosters, alle benodigde (bevestigings)materialen meegeleverd
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 48m² (120m³), afhankelijk van de omstandigheden
 • Het toestel is door uzelf of uw aannemer/klusbedrijf/installateur te plaatsen, tevens kunnen wij u een prijsopgave doen voor plaatsing door onze eigen installatiepartner
 • Als Innova-specialist hebben wij grote ervaring met de Innova toestellen en toepassingen, hebben wij relevante accessoires en vervangingsonderdelen op voorraad en bij uitval kunnen wij een leentoestel ter beschikking stellen

Gasloos verwarmen

Deze monoblock warmtepomp is zeer geschikt om gebruikt te worden als alternatief voor verwarmen op gas. Zoals bekend is een warmtepomp een duurzamere en energie-efficiëntere wijze van verwarmen vergeleken met de verwarming op gas. Ook elektrisch verwarmen of verwarmen via infrarood verbruiken veel meer energie vergeleken met de warmtepomp die de warmte niet zelf opwerkt maar in staat is warmte te onttrekken aan de koude buitenlucht en hiermee de reeds warmere binnenlucht verder te verwarmen. Hierdoor wordt er een minimum aan energie verbruikt om uw ruimte te verwarmen.

Naarmate de buitentemperatuur daalt zal er dan ook minder warmte in de buitenlucht aanwezig zijn om te de binnenlucht verder op te warmen. Om dan toch een betrouwbare warmtebron te kunnen zijn is de 2.0 12HP ELEC voorzien van een elektrisch warmte-element om ervoor te zorgen dat ook bij temperaturen ver onder het vriespunt er voldoende warmte gegenereerd kan worden. Uiteraard zal het elektrische element meer warmte verbruiken dan de warmtepomp maar deze zal dan ook maar kort of zelden ingeschakeld hoeven te worden om de binnenlucht sneller op een temperatuur te brengen die hoog genoeg is om daarna op peil te houden met de warmtepomp.

capaciteit Innova 12HP ELEC

Het elektrische verwarmingselement zorgt voor extra verwarmende werking, ook bij lage buitentemperaturen. Als de kamertemperatuur 2°C lager is dan de gewenste temperatuur zal het elektrische verwarmingselement inschakelen om de warmtepomp te ondersteunen. Als de gewenste temperatuur bereikt is schakelt het elektrische element weer uit. Om energieverbruik verder te optimaliseren kunt u er ook voor kiezen het elektrische element met 20 minuten vertraging in te laten schakelen, hierbij zal het toestel dus eerst proberen de temperatuur met alleen de warmtepomp op het gewenste niveau te krijgen, en als de temperatuur in de ruimte na 20 minuten nog steeds niet binnen 2°C van het gewenste niveau is wordt het elektrisch element dan pas ingeschakeld.

Mocht u de Innova 2.0 monoblock airco overwegen als toevoeging aan uw bestaande verwarming om energiekosten te besparen is de Innova 2.0 15HP ook een zinvol alternatief, deze heeft door gebruik van grotere gaten in de muur een grotere warmtepomp capaciteit maar geen elektrisch verwarmingselement. Als de buitentemperatuur dermate laag is dat de verwarmende werking onvoldoende is om de hele ruimte te verwarmen kunt u nog steeds terugvallen op het bestaande CV systeem (of infrarood warmtepaneel) wat bij zeer lage temperaturen nog wel steeds een efficiëntere warmtebron vergeleken met normaal gesproken duurzamere alternatieven.

Kijk hier voor meer informatie over de inzet van een monoblock warmtepomp voor gasloos verwarmen.

Overzicht van de eigenschappen

 • Koelende en verwarmende werking, de Innova 2.0 kan de lucht zowel koelen (max. 3.1kW) als verwarmen (max. 3.05kW), als het toestel alleen voor koelen wordt gebruikt is een afvoer van het condenswater overbodig. 
 • Slank design, met een diepte van slechts 165mm is de Innova 2.0 zeer ondiep en kan het eenvoudig in het interieur geïntegreerd worden, of een bestaande radiator vervangen.
 • Geluidsarme werking, door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze nauwelijks meer te onderscheiden is van een toestel met buitenunit, de inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is, deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden.
 • Laag energieverbruik, de inverter technologie en de BLDC fanmotoren besparen energie terwijl tegelijkertijd de werking door de inverter technologie krachtiger is, de ruimte zal sneller op de gewenste temperatuur zijn en met een lager energieverbruik op temperatuur gehouden worden.
 • Eenvoudige installatie, de Innova 2.0 kan zowel laag als hoog aan de muur geplaatst worden, door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig, Het plaatsen van een ophangbeugel en lucht aan- en afvoerkanalen is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten, hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.
 • Eenvoudige bediening, de Innova 2.0 is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen, met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.
 • Koeling, verwarming en ontvochtiging, naast koelen is de Innova 2.0 met de warmtepomp tevens in staat de ruimte op een efficiënte manier te verwarmen, hierbij wordt ook bij lage temperaturen  nog warmte aan de buitenlucht onttrokken om de temperatuur binnen op een aangenaam niveau te houden. Tevens is de Innova 2.0 met de ontvochtigingsfunctie in staat een woning, chalet, vakantiehuis of hotelkamer te ontvochtigen.
 • Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer, de Innova 2.0 is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen, hiermee kunt u de Innova 2.0 op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.
 • Nachtwerking, de Innova 2.0 heeft een speciale werkingsstand voor werking 's nachts, hierbij doet de airco na een uur de temperatuur met een graad stijgen, na het tweede uur stijgt de temperatuur weer met een graad, hierna blijft de temperatuur gelijk, en zal na 8 uur de airco in de stand-by modus schakelen. In de verwarmingsstand is de werking gelijk, alleen stijgt de temperatuur in plaast van dalen. De ventilator zal op de laagste stand blazen voor een minimum aan geluid, houdt u er wel rekening mee dat de compressor 's nachts nog wel aan kan slaan om te koelen, dit is normaalgesproken nauwelijks te horen, echter wordt 's nachts in alle stilte ieder geluid sneller opgemerkt. Bij de ELEC wordt in de nachtstand alleen het elektrische verwarmingselement gebruikt, de warmtepomp is uitgeschakeld voor extra stille werking.
 • Zelf-afsluitende luchtroosters, als de aiconditioner niet gebruikt wordt zijn de kleppen in de lucht aan- en afvoer gesloten zodat er geen vervuilingen zoals stof, pluizen of insecten in de luchtkanalen komen voor onderhoudsvrije, betrouwbare en hygienische werking (tevens zijn er stalen luchtroosters met gaas tegen vervuilingen beschikbaar).

Invertertechnologie voor energiezuinige en krachtige werking

De Inverter technologie zorgt  ervoor dat de Innova 2.0 de temperatuur sneller doet dalen en vervolgens deze temperatuur met minder energieverbruik op peil houdt. Een airco met inverter technologie is in staat de koelende werking van de compressor te variëren, waardoor deze extra koelt in het begin, en op een constante, lagere snelheid hoeft te draaien als de temperatuur op peil gehouden dient te worden. Een conventionele compressor kan alleen maar op één snelheid draaien waardoor deze alleen maar aan en uit kan, dus in plaats van continu te koelen zal een conventionele airco steeds in- en uitschakelen wat meer geluid produceert en meer stroom verbruikt. In de 2.0 wordt de nieuwste Inverter compressor van Panasonic toegepast. De BLDC borstelloze motortechniek reduceert stroomverbruik, vergroot de capaciteit en elimineert vibraties, deze moderne elektromotoren worden ook voor de ventilatoren in het toestel toegepast voor stille, trillingsvrije en energiezuinige werking.
 

De voordelen van een inverter airco als de Innova 2.0 Inverter zijn:

 • Circa 30% minder stroomverbruik
 • De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt
 • 30% minder tijd nodig om op te starten
 • Stillere werking
 • Geen vibraties
 • Minder temperatuur-fluctuaties in de ruimte
 inverter airco stil en zuinig
 

Efficiënt koelen en verwarmen met warmtepomp werking

De Innova 2.0 Inverter is naast koelen tevens in staat de ruimte te verwarmen door toepassing van warmtepomp technologie, hierbij wordt de koelcyclus omgedraaid en wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht en aan de binnenlucht afgegeven, dit is een energiezuinige techniek om warmte te genereren waarbij voor iedere kW energie 3.22kW warmte geproduceerd wordt. De Innova 2.0 is hiermee het hele jaar door te gebruiken als efficiënt instrument om uw ruimte te koelen en te verwarmen.

Als de Innova 2.0 bijvoorbeeld door zonne-energie van stroom wordt voorzien is er geen duurzamere manier om te koelen en verwarmen denkbaar!

 
innova 2.0 inverter airconditioning

Eenvoudig te bedienen

De Innova 2.0 Inverter airco is eenvoudig te bedienen via het tiptoets bedieningspaneel of via de meegeleverde afstandbediening, hiermee is de gewenste temperatuur in te stellen, de nachtstand te bedienen, de in- uitschakeltimer in te stellen en de koelende, verwarmende, ventilerende en de ontvochtigende werking te kiezen. Het bedieningspaneel is tevens te blokkeren om ongewenste bediening tegen te gaan.

De 2.0 Inverter toestellen zijn met het wifi netwerk te verbinden zodat u het toestel via de InovApp op uw smartphone of tablet ter plekke of op afstand kan bedienen. Deze app is er ook als browser versie voor uw computer.

Voor gebruik in een hotelkamer kan er ook gekozen worden om de minimum- en maximumwaarden te beperken om energie te besparen.

innova 2.0 inverter airconditioning

Eenvoudig te installeren, minimale invloed op het buitenaanzicht

De Innova 2.0 Inverter is eenvoudig, zonder de noodzaak van de aansluiting van koelmiddelleidingen te installeren, de airco is laag of hoog aan de (buiten)muur op te hangen, het toestel wordt inclusief installatiemateriaal zoals lucht aan- en afvoerbuizen, ophangmateriaal en automatische open- en dichtklappende buitenluchtroosters geleverd die van binnenuit te installeren zijn. Kijk onder "downloads" voor de installatie handleiding.

De 2.0 Inverter toestellen zijn zowel hoog als laag op te hangen, als het toestel hoog opgehangen wordt is het aan te raden de optionele onderplaat te monteren voor een nette afwerking aan de onderzijde.

Innova 2.0 inverter 12HP   Innova 2.0 inverter 12HP   Innova 2.0 inverter 12HP
 Airco met buitenunit   Standaard airco zonder buitenunit   Innova airco zonder buitenunit

 

Beschikbaarheid:
In bestelling
Gerelateerde producten