Meaco DD8L-ION adsorptie ontvochtiger

De DD8L-ION is een krachtige adsorptie ontvochtiger geschikt voor toepassing in ruimten waar de temperatuur op kamertemperatuur of lager ligt, de adsorptie techniek in het toestel voorkomt dat de werking afneemt bij lage temperaturen en dat er ijsvorming ontstaat. De DD8-ION is geschikt voor gebruik in kelders, woonruimten, garages, opslag en voertuigen/boten.

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L-ION geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vocht-absorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L-ION bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtdroger met een capaciteit van 16-20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

meaco ontvochtigers

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 279,00 € 230,58
- +

Waarom dit product

 • Adsorptie ontvochtiger
 • Ontvochtigt ook bij lage temperaturen
 • 2 liter watertank
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer
 • Ionisator voor luchtzuiverende werking
 • Auto-restart na stroomuitval
 • Capaciteit 8 liter per dag
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 120 m³ (meer info)

Krachtige ontvochtigende werking, geschikt voor toepassing in vele verschillende ruimten, effectief bij lage temperaturen

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L-ION geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vochtabsorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L-ION bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtroger met een capaciteit van 16 - 20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

De uitgeblazen lucht is 10-12 graden warmer dan de aangezogen lucht. Door deze droge, warme lucht is is de DD8L-ION bijzonder geschikt om wasgoed te drogen, dit is tevens een bijzonder energie-efficiente manier om de was te drogen vergeleken met het gebruik van een wasdroger.

De DD8L-ION is voorzien van een aansluiting voor permanente waterafvoer, hierbij kan via een (tuin)slang het gecondenseerde water worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een putje of gootsteen. Deze slang heeft een binnendiameter van 8mm en is hier te bestellen in de gewenste lengte. Dit maakt de DD8L-ION ideaal voor toepassing in ruimten of vaar-/voertuigen waar voor langere tijd niemand aanwezig is. De ingebouwde veiligheidsschakelaar schakelt het toestel automatisch uit mocht deze omvallen.

4 werkingsstanden voor gebruiksgemak in vele omstandigheden

De DD8L-ION kent 4 werkingsstanden voor de diverse toepassingen waarin het toestel ingezet kan worden:

 • MAXIMUM, het toestel werkt naar een relatieve luchtvochtigheid van ca. 40% waarna de fan de lucht blijft circuleren zodat het toestel de luchtvochtigheid kan blijven meten om weer in werking te treden als de luchtvochtigheid stijgt.
 • NORMAL, de ontvochtiger werkt naar een relatieve luchtvochtigheid van ca. 50% wat voor de meeste omstandigheden de ideale relatieve luchtvochtigheid is. De fan blijft de lucht circuleren zodat het toestel de luchtvochtigheid kan blijven meten om weer in werking te treden als de luchtvochtigheid stijgt.
 • MINIMUM, hier werkt de DD8L-ION naar een relatieve luchtvochtigheid van 60% wat voldoende is om schimmelgroei in de buurt van het toestel tegen te gaan, dit is de meest stroombesparende optie, hierbij zal het toestel het grootste deel van de tijd alleen de lucht circuleren om te meten of de ontvochtigende werking ingeschakelt dient te worden om de lucht te drogen.
 • LAUNDRY, een ontvochtiger is een effectief en verhoudingsgewijs zeer efficient middel om de was te drogen. Plaats het toestel in de ruimte waar de was hangt te drogen waarbij de door het toestel geproduceerde warme droge lucht, de was snel zal drogen.

Luchtreinigende werking met antibacteriëel filter en ionisator

Naast een ontvochtigende werking heeft de DD8L-ION tevens een luchtreinigende werking door toepassing van een luchtfilter waarin nano-zilver is toegepast voor een antibacteriële werking. Hiernaast is de DD8L-ION voorzien van een krachtige ionisator met een hoge opbrengst van negatieve ionen. Dit zijn negatief geladen luchtdeeltjes. Deze binden zich aan stofdeeltjes, bacteriën, micro-organismen en andere luchtvervuilers en doen deze samenklonteren. Daardoor worden de deeltjes zwaarder dan lucht en slaan neer. Negatieve ionen hebben tevens een sterke antistatische werking.

Overzicht van de eigenschappen

 • 2 liter waterreservoir met handgreep
 • Aansluiting voor waterafvoer
 • Automatisch uitschakelen d.m.v. overloopbeveiliging
 • Krachtige ionisator
 • Antibacterieel luchtreinigingsfilter
 • Zichtvenster om waterniveau te controleren
 • Auto-restart (na spanningsuitval)
 • Instelbare timer
 • Ontvochtigingscapaciteit tot 8 liter per dag, ook bij lage temperaturen
 • Compact, eenvoudig te bedienen, laag gewicht en energieverbruik
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Specificaties
Gewicht (kg) 7
Professioneel inzetbaar Nee
Afmetingen 500 x 351 x 188 mm
Tankinhoud 2 L
Functioneert bij temperaturen van 1°C en 37°C
Ontvochtigingscapaciteit bij 30°C / 80% luchtvochtigheid in liter per dag 8 L
Aansluiting voor afvoer Ja
Werkingsprincipe adsorptie
Werkingsstanden 3
WiFi connected Nee
Sensoren Luchtvochtigheid
Hygrostaat Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter, Ionisator
Koelmiddel geen
Automatische restart Ja
Geschikt voor onverwarmde ruimten tot (in m3) 120 m³
Geschikt voor verwarmde ruimten tot (in m3) 120 m³
Geluidsniveau 39 - 48 dB
Stroomverbruik < 650 Watt
Voltage 220 - 240 V
Certificatie CE
Garantie 2 Jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meaco DD8L-ION adsorptie ontvochtiger
Uw waardering

Gerelateerde producten

Klantvragen
Er komt een geur uit mijn nieuwe adsorptie luchtontvochtiger.
Wanneer u de luchtontvochtiger voor het eerst gebruikt kan er misschien een geur uit komen.
Hoeveelheid opgevangen water bij ontvochtiging met de Meaco
De luchtontvochtiger zal in het begin langere tijd aanblijven om de kamer luchtvochtigheid te verlagen naar 50% (in “Normaal” mode).
Hoe werkt een ontvochtiger?
In de meeste ontvochtigers zit een compressor, net als in een airco of koelkast wordt er warmte en koude opgewekt door deze compressor.
Positionering van de luchtontvochtiger
Hier enige tips over plaatsing van uw luchtontvochtiger.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.
pdf
(Grootte: 621.9 KB)
Bedienungsanleitung Meaco DD8L ION
pdf
(Grootte: 602 KB)
Handleiding Meaco DD8L ION ontvochtiger

Gerelateerde producten