Puntafzuiging op de werkplek

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Puntafzuiging of Bronafzuiging

Steeds belangrijker en noodzakelijker wordt het werken in een schone en veilige werkomgeving. Vanuit de ARBO zijn er diverse richtlijnen voor wat betreft de toegestane uitstoot van stoffen en dampen. Het kan in een werkomgeving noodzakelijk zijn om direct bij het bewerken van materiaal het uitgestoten stof op te zuigen. Puntafzuiging is een veelvuldig toegepaste en effectieve methode om aan deze richtlijnen te voldoen. Puntafzuiging kan gerealiseerd worden met twee technieken, namelijk met laag- of hoog vacuüm.

Om uw medewerkers optimaal te beschermen tegen (gezondheidsgevaarlijke) stoffen of dampen, biedt Itec Luchtreinigers een uitgebreid pakket mobiele- , en stationaire afzuigunits aan, die breed inzetbaar zijn en een goede luchtkwaliteit garanderen, afhankelijk van de toepassing en het af te zuigen medium.
Vervuilde omgevingen ontstaan vaak bij bepaalde productieprocessen zoals bij het lassen van materialen en het bewerken van materialen waardoor er verontreinigde lucht in de werkomgeving ontstaat. Met bronafzuiging creëren we een gezonde werkomgeving!

De PureAirPro 6000 serie is een serie filterkasten welke als industriële filtersystemen geschikt zijn voor bronafzuiging ten behoeve van diverse soorten fijne poeders. De PureAirPro 6000 serie bestaat uit een aantal modellen, welke variëren in vermogen en het type filtersysteem.

De PureAirPro 1200 is leverbaar in verschillende uitvoeringen; met één of twee armen, met een standaard filterset of met een extra diepe filterset, die tevens beschikbaar in verschillende samenstellingen voor optimale werking tegen de vervuiling die bestreden dient te worden. De PureAirPro 1200 is met een 480 Watt EC motor extreem krachtig en efficiënt.

Toepassingsgebieden puntafzuiging

Activiteiten waarbij materialen zoals metalen (lasdampen) of gesteente (kwartsstoffen) vrijkomen, of bij het verwerken van bijvoorbeeld poeders, hebben baat bij een puntafzuiging. Werknemers hebben vaak een korte afstand op hun werkstuk, gereedschap of bewerkingsmachine en hebben zo een vergrote kans op het inademen van (schadelijke) stoffen.

Itec Luchtreiniging heeft in zeer uiteenlopende toepassingen puntafzuiging gerealiseerd. Van mobiele lasdampafzuigers tot stationaire filtersystemen gekoppeld aan leidingwerk met meerdere puntafzuigingen, variërend van 100 m3/uur tot 2.000 m3/uur.

Zie ook:


Terug naar stap twee.

  Professionele puntafzuiging   Professionele afzuiging