UV/fotokatalytische set voor PureAirPro 1200

Set van een SNE CAP UV/fotokatalytisch systeem en een aluminium behuizing om het SNE systeem in te zetten in combinatie met de PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger.

De combinatie van filtratie van de lucht door de PureAirPro en de actieve luchrreiniging van het SNE systeem creëert nieuwe toepassingen voor de PureAirPro 1200, bijvoorbeeld in ruimten waar micro-organismen bestreden dienen te worden of waar geuren bestreden dienen te worden in grote ruimten.

Waar de filters in de PureAirPro 1200 de lucht zuiveren die door het toestel voert is een UV/fotokatalytisch systeem effectief in de hele ruimte om geuren op moleculair niveau af te breken en micro-organismen te bestrijden.

De set is met verschillende SNE CAP modellen te bestellen, in onze ervaring zijn de volgende modellen het meest effectief:

  • CAP-80H met 127mm UV cel, voor ruimten van ca. 150 - 200m³
  • CAP-100Hz met 287 mm UV cel, voor ruimten van ca. 200 - 400m³
  • CAP-100H met 212mm UV cel, voor ruimten van ca. 300 - 600m³

De set bestaat uit de aluminium behuizing en het SNE UV/fotokatalytische systeem, de luchtreiniger is los leverbaar.

v.a. € 833,69 € 689,00
Direct leverbaar
Incl. BTW
Excl. BTW
- +
Eigenschappen

SNE ontwikkelde de MCI luchtdesinfectietechnologie voor toepassing in de luchtkanalen van luchtcirculatiesystemen als airconditioning, luchtcirculatie en balansventilatiesystemen. Door toepassing van ultraviolet licht in combinatie met fotokatalystatie worden de micro-organismen in de lucht gedood en worden geuren en vluchtige stoffen geoxideerd. De toegepaste technologiën zijn door SNE zelf ontwikkeld en gepatenteerd.

Ultraviolet licht dringt de celwand van een organisme binnen en reageert daar met het DNA van het organisme. De C=C koolstofverbindingen in de moleculen van het organisme worden afgebroken. Dit leidt tot sterfte van de cellen, waardoor het organisme niet meer kan groeien of zich vermenigvuldigen.

In combinatie met het UV-licht worden optische katalysatoren toegepast, dit zijn samenstellingen van stoffen die als er UV licht op schijnt als gevolg van een katalytische reactie gasvormige waterstofperoxide (H2O2), hydroxyl radicalen (OH), negatieve ionen (O3-), ozon ionen (O3) en superoxiden (O2-) produceert.

Door de uitstoot van deze oxidatoren ontstaat een oxidatieproces waarbij bacteriën, virussen, micro-organismen en schimmels worden geoxideerd, bij dit proces worden de oxidatoren tegelijkertijd geoxideerd tot zuurstof en waterstof. Het systeem is tevens effectief tegen vluchtige stoffen zoals formaldehyde, rook en onaangename geuren. De vervuilingen en oxidatoren brengen elkaar in balans met als resultaat schone, zuivere, reukvrije lucht.

Het SNE MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) maakt gebruik van hoogwaardige UV-C lampen van Duits fabrikaat (Heraeus) die mede door toepassing van kwartsglas een 30 tot 60 procent hogere energieopbrengst hebben ten opzichte van conventionele UV lampen van dezelfde lengte. Voor de diverse toepassingen is er de keuze tussen lampen die ozon genereren (natuurlijk kwarts, 184 en 254 nanometer), of lampen zonder ozonproductie (synthetisch glas, alleen 254 nanometer).

Specificaties
Specificaties
Gewicht 5
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:UV/fotokatalytische set voor PureAirPro 1200
Uw waardering