UV/fotokatalytische set voor PureAirPro 1200

Set van een SNE CAP UV/fotokatalytisch systeem en een aluminium behuizing om het SNE systeem in te zetten in combinatie met de PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger.

De combinatie van filtratie van de lucht door de PureAirPro en de actieve luchtreiniging van het SNE systeem creëert nieuwe toepassingen voor de PureAirPro 1200, bijvoorbeeld in ruimten waar micro-organismen bestreden dienen te worden of waar geuren bestreden dienen te worden in grote ruimten.

Waar de filters in de PureAirPro 1200 de lucht zuiveren die door het toestel voert is een UV/fotokatalytisch systeem effectief in de hele ruimte om geuren op moleculair niveau af te breken en micro-organismen te bestrijden.

De set is met verschillende SNE CAP modellen te bestellen, in onze ervaring zijn de volgende modellen het meest effectief:

  • CAP-80H met 127mm UV cel, voor ruimten van ca. 150 - 200m³
  • CAP-100H met 212mm UV cel, voor ruimten van ca. 200 - 400m³
  • CAP-100Hz met 287mm UV cel, voor ruimten van ca. 300 - 600m³

De set bestaat uit de aluminium behuizing en het SNE UV/fotokatalytische systeem, de luchtreiniger is los leverbaar.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
As low as € 833,69 € 689,00
- +

SNE ontwikkelde de MCI luchtdesinfectietechnologie voor toepassing in de luchtkanalen van luchtcirculatiesystemen als airconditioning, luchtcirculatie en balansventilatiesystemen. Door toepassing van ultraviolet licht in combinatie met fotokatalystatie worden de micro-organismen in de lucht gedood en worden geuren en vluchtige stoffen geoxideerd. De toegepaste technologiën zijn door SNE zelf ontwikkeld en gepatenteerd.

Ultraviolet licht dringt de celwand van een organisme binnen en reageert daar met het DNA van het organisme. De C=C koolstofverbindingen in de moleculen van het organisme worden afgebroken. Dit leidt tot sterfte van de cellen, waardoor het organisme niet meer kan groeien of zich vermenigvuldigen.

In combinatie met het UV-licht worden optische katalysatoren toegepast, dit zijn samenstellingen van stoffen die als er UV licht op schijnt als gevolg van een katalytische reactie gasvormige waterstofperoxide (H2O2), hydroxyl radicalen (OH), negatieve ionen (O3-), ozon ionen (O3) en superoxiden (O2-) produceert.

Door de uitstoot van deze oxidatoren ontstaat een oxidatieproces waarbij bacteriën, virussen, micro-organismen en schimmels worden geoxideerd, bij dit proces worden de oxidatoren tegelijkertijd geoxideerd tot zuurstof en waterstof. Het systeem is tevens effectief tegen vluchtige stoffen zoals formaldehyde, rook en onaangename geuren. De vervuilingen en oxidatoren brengen elkaar in balans met als resultaat schone, zuivere, reukvrije lucht.

Het SNE MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) maakt gebruik van hoogwaardige UV-C lampen van Duits fabrikaat (Heraeus) die mede door toepassing van kwartsglas een 30 tot 60 procent hogere energieopbrengst hebben ten opzichte van conventionele UV lampen van dezelfde lengte. Voor de diverse toepassingen is er de keuze tussen lampen die ozon genereren (natuurlijk kwarts, 184 en 254 nanometer), of lampen zonder ozonproductie (synthetisch glas, alleen 254 nanometer).

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Specificaties
Gewicht (kg) 5
Luchtreinigingselementen UV/Fotokatalytische CEL
Levensduur luchtreinigingselementen Ca. 8.000 uur
Stroomverbruik < 9 Watt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:UV/fotokatalytische set voor PureAirPro 1200
Uw waardering

Gerelateerde producten

Klantvragen
Welke apparaten zijn te bezichtigen in de showroom?
In onze showroom kunt u de volgende merken bezichtigen: Innova, HALE 45DW, SNE, PureAirPro, AirExchange, Idealin en meer.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
Doodt een fotokatalytische luchtreiniger schimmels en sporen?
Ja, de UV-lamp doodt schimmels en sporen die door het toestel worden aangezogen, de uitgestoten lucht bevat verschillende oxidatoren die in de gehele ruimte micro-organismen bestrijden.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.

Gerelateerde producten