Lucht ontvochtigen tegen schimmels

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht ontvochtigen tegen schimmels: drastische verbetering van de luchtkwaliteit

Lucht ontvochtigen tegen schimmels is nodig als u niet wilt dat deze schadelijke organismen zich door uw hele huis verspreiden. U kent dat wel: een muffe, vochtige lucht. Wij vinden het vreselijk, maar schimmels vinden het heerlijk. Schimmels kunnen in het  lichaam terecht komen en daar flinke schade aanrichten.

Lucht ontvochtigen tegen schimmels voor een goede gezondheid

Lucht ontvochtigen tegen schimmels is een verstandige keuze. Schimmels/sporen zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid, met name bij inhalatie. De trilhaartjes in de neus voorkomen normaliter dat stofdeeltjes en andere schadelijke partikels in de longen komen, echter door de extreem kleine omvang komen deze partikels toch vaak in de longen terecht.

Waar komen schimmels voor?

Schimmels (sporen) komen in bijna elke woning voor op vochtige plaatsen. Binnenshuis leveren deze micro-organismen de nodige problemen op. Deze variëren van een onaangename, muffe lucht tot serieuze gezondheidsproblemen. Door de bijzonder kleine afmetingen zweven de schimmels door de lucht en als deze op vochtige oppervlakten terecht komen gedijen ze bijzonder goed en groeien tot de bekende schimmelplekken op bijvoorbeeld muren en plafonds.

Welke gezondheidsrisicio’s kunnen schimmels opleveren?

Schimmels kunnen diverse gezondheidsrisico's opleveren:

  • Bij personen die allergisch voor schimmels zijn kan astma ontstaan. Dit zijn de beroepsziekten bij boeren, duivenmelkers, bierbrouwers, enz.
  • Een schimmelbal. Dit komt voor bij personen die eerder een longziekte hebben gehad die een 'holte' in de long heeft achtergelaten, bijvoorbeeld tbc. In die holte kunnen de sporen uitgroeien tot een schimmelbal. In veel gevallen heeft de drager hier geen last van, maar soms ontstaat uit deze schimmelbal een van de andere ziekten.
  • Ingroei in de longen. Bij personen met een sterk zwak afweer kan de schimmel de longen ingroeien en uiteindelijk zelfs in de bloedvaten terechtkomen. Dit kan fataal zijn, met geneesmiddelen kan worden geprobeerd de groei van de schimmel te stoppen, maar dit lukt niet altijd.

Een goede ontvochtiger voorkomt dat uw huis een voedingsbodem is voor schimmels. Lees ook "Luchtkwaliteit en gezondheid".

Zie ook:


Terug naar stap twee.

Lucht ontvochtigen tegen schimmels