Coway AP-1008CH HEPA luchtreiniger

Premium Design HEPA luchtreiniger

De optimale combinatie van stijl en functionaliteit

Winnaar van de red dot design award en de International Design Excellence Award.

Met zijn organische en stilistische design is de Coway AP-1008CH een aanwinst in elke leefomgeving, met zijn intuïtieve bediening en effectieve filterwerking is de AP-1008CH een efficiënte luchtreiniger die de kwaliteit van uw binnenklimaat in alle stilte verbetert.

 

Coway AP-1008CH Design Awards

 

coway luchtreiniger

€ 399,00 € 329,75
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

Waarom dit product

 • Premium luchtreiniger met hoogwaardige afwerking en stille werking
 • Automatische en handmatige bediening
 • Weergave luchtkwaliteit door kleur verlichting
 • HEPA-filtratie tegen partikels als fijnstof
 • A3 filter tegen geuren en micro-organismen
 • Hoge bouwkwaliteit
 • CADR-gecertificeerd
 • Capaciteit 322 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

Effectieve filterwerking met 3 filters

Voor een optimale reiniging van de binnenlucht is de Coway AP-1008CH voorzien van 3 filters:

Filters Coway AP-1008CH luchtreiniger

 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • A3™ medium filter, A3 staat voor Ag (zilver) coating, Anti-bacterieel en Anti odor. Dit filter combineert de werking van 3 filters door de filtering van stofdeeltjes, antibacteriele werking en het tegengaan van onaangename luchtjes zoals rooklucht. Dit filter heeft een zeer lange levensduur en is tot 40x te reinigen. Door zijn reiniging van stofdeeltjes verlengt ook dit filter de levensduur van het HEPA filter.
 • HEPA filter, deze is 99.95% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacterien, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.

Meer informatie over de diverse toegepaste luchtfilters.

Continue controle van de luchtkwaliteit

De toestand van de lucht wordt continu gemeten (door een stof & gas sensor) en wordt aangegeven middels weergave van gekleurde verlichting in het gat bovenin de luchtreiniger.

Automatische werking
Aan de hand van de gemeten toestand van de lucht wordt de werking bepaald. Is de mate van vervuiling hoog zal de fan naar de hoogste stand gaan, neemt de vervuiling af wordt een lager toerental gekozen. Is de lucht schoon wordt de fan uitgeschakeld om stroom te besparen, elke 30 minuten wordt de fan weer ingeschakeld om circulatie te behouden en een goede meting van de luchtkwaliteit te kunnen doen.

Lichtsensor voor stille werking ’s nachts
Als de omgeving donker wordt schakelt de AP-1008CH automatisch naar “sleep mode” , hierbij draait de fan op de laagste stand en wordt alle verlichting behalve het “power” lampje uitgeschakeld. Hiermee wordt een stille en stroombesparende werking gegarandeerd.

Compacter en smaller door uniek ontwerp

Door een innovatief design van de luchtkanalen kan de ruimte rond de fan worden verkleind en leidt dit tot een smallere en compactere luchtzuiveraar.

Luchtreiniger Coway AP-1008CH

Door de unieke Coway filters die tot 20% smaller uitvallen dan conventionele filters is de AP-1008CH compacter met een hogere filtercapaciteit.

Luchtreiniger Coway AP-1008CH

Eenvoudige, intuïtieve bediening

De AP-1008CH is eenvoudig te bedienen door het heldere, begrijpbare bedieningspaneel. De AP-1008CH kent 4 bedieningsfuncties:

 • Auto automatische bediening aan de hand van meting van de luchtkwaliteit en hoeveelheid licht
 • Speed handmatige instelling van de fansnelheid in 4 standen
 • Silent stille werking als rust gevraagd is
 • Mood weergave van luchtkwaliteit door verlichting is uit te schakelen


Luchtreiniger Coway AP-1008CH

Stof- en gassensor
De kwaliteit van de lucht wordt continu gemeten door een stof- en een gassensor. De toestand van de lucht wordt weergegeven door de kleur van de verlichting in het ronde gat. Bij automatische bediening wordt de werking van de AP-1008CH hierop automatisch aangepast. Bij handmatige bediening kan de gebruiker aan de hand van de lichtweergave zien wat de toestand van de lucht is en kan de werking van de luchtreiniger hierop aanpassen.

Artificial Intelligence control system
Aan de hand van de data van de lucht- en lichtsensors wordt door het elektronische controle systeem de optimale werking bepaald;

 • Power Saving Mode: Als 10 minuten lang geen vervuiling wordt gemeten wordt naar Power Saving Mode geschakeld waarbij alle functies behalve de controle van de luchtkwaliteit worden uitgeschakeld. Door periodiek de fan in te schakelen wordt de lucht in de ruimte gecirculeerd en wordt als er weer vervuilingen worden gemeten weer naar automatische bediening (Auto Mode) geschakeld.
 • Auto Mode: Automatische bediening van de fansnelheid gerelateerd aan de kwaliteit van de lucht
 • Silent Mode: Stille werking bij lage lichtintensiteit voor een goede nachtrust.

Bedieningspaneel Coway AP-1008CH luchtreiniger

Krachtige, stille en energiezuinige werking door geavanceerde technieken

De energiezuinige BLDC motor bespaart stroom en is zeer stil, dit in combinatie met de geoptimaliseerde luchtstroom door de CFD (Computational fluid dynamics) ontworpen fanbehuizing zorgt voor een krachtige, stille en energiezuinige werking.
 

BAF (British Allergy Foundation) Seal of Approval 

BAF certificaat 

De BAF (British Allergy Foundation) Seal of Approval is een certificatie voor producten die aangetoond allergenen tegengaan, verminderen of verwijderen. Het wordt afgegeven door de British Allergy Foundation, de Britse belangenbehartiger van consumenten met allergieklachten.

Coway AP-1008CH luchtzuiveraar BAF goedkeuring

Coway AP-1008CH luchtzuiveraar

Foto/video

design luchtreiniger Coway AP-1008CH

luchtfilters Coway AP-1008CH luchtreiniger

Coway AP-1008CH filterset

 

Specificaties
Specificaties
Luchtreinigingselementen Voorfilter, HEPA-filter, Antibacterieel-filter
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m²
Luchtdoorvoer per uur 322 m³
Gewicht (kg) 7,30
Afmetingen (mm, HxBxD) 645 x 354 x 194 mm
Geluidsniveau 22.4 - 48.9 dB
Voltage 220 - 240 V
Stroomverbruik 5,1 tot 44,5 Watt
Automatische werking Ja
Sensoren Stof
Werkingsstanden 4
CADR-waarde stof 188
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 25.3
CADR-waarde pollen 191
Garantie 2 Jaar
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Coway AP-1008CH HEPA luchtreiniger
Uw waardering
(4)
Customer Questions
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Kan ik een luchtreiniger de hele dag aan laten staan?
Ja, u kunt een luchtreiniger de hele dag aan laten staan. Alle consumenten luchtreinigers in ons assortiment passen zich aan de omstandigheden aan. De werking van de luchtreiniger wordt aangepast aan de kwaliteit van de lucht door middel van stof- en gassensoren. Bent u bijvoorbeeld aan het koken, kijk dan niet raar op als de luchtreiniger en hogere werkingsstand kiest. Een lichtsensor meet de hoeveelheid licht, hierdoor wordt ’s nachts automatisch de “silent” werking gekozen, waarbij alleen voor lage ventilatorsnelheden wordt gekozen voor stille werking en alle functieverlichting op het toestel wordt uitgeschakeld.
Waar moet ik de luchtreiniger plaatsen?
Waar u uw luchtreiniger plaatst is essentieel om de werking van de luchtreiniger te optimaliseren. Het aan te raden deze zo centraal mogelijk in een ruimte te plaatsen, niet in hoeken of verstopt achter andere objecten. Met name Coway heeft mede om deze reden een grote nadruk op design gelegd zodat de luchtreiniger goed in elk interieur te integreren is. Coway producten wonnen reeds diverse Design Awards, zoals de Red Dot Award, IDEA, en IF design Award.
Hoe lang is de garantie op de producten?
Op alle toestellen is een garantie van minimaal 2 jaar van toepassing.
Did you find what you were looking for?