Innova 2.0 15HP H2O met aansluitkit

Innova 2.0 H2O met condenswater afvoerpomp en connectoren voor eenvoudige verbinding met water toe- en afvoer

Omdat de Innova 2.0 H2O water gebruikt in plaats van lucht om warmte aan af te geven (bij koeling) of warmte aan te onttrekken (bij verwarming) hoeven er geen gaten in de muur geboord te worden. Dit maakt dat de 2.0 H2O in principe nog eenvoudiger te monteren is dan een standaard monoblock airco unit. Ook kan de 2.0 H2O aan een binnenmuur gemonteerd worden wat bij een standaard monoblock toestel niet mogelijk is.

Daar staat wel tegenover dat er moet worden voorzien in een water toe- en afvoer en dat het door het toestel geproduceerde condenswater afgevoerd dient te worden.

Standaard is de 2.0 H20 voorzien van 3/4" aansluitingen voor water toe- en afvoer, alsmede een separate slang voor de afvoer van het condenswater (zie afbeelding in de fotogalerij). De slangen kunnen via een uit te zagen uitsparing aan de onder- of achterkant naar binnen geleid worden.

Deze uitvoering van de 2.0 H2O is voorzien van een door Itec ontwikkelde kit waarbij het door de airco/warmtepomp geproduceerde condenswater wordt weggepompt met het proceswater dat door het toestel gestroomd is. 

Bij een toestel met deze kit zijn er nog slechts 2 push-fit aansluitingen aan de onderzijde van het toestel te vinden waarin een 10mm waterslang te drukken is. De slangen kunnen naar onderen of naar de zij/achterkant worden geleid met 2 haakse aansluitingen zoals te zien in de afbeeldingen galerij.

De 2.0 H2O met deze kit wordt geleverd met 10 meter meter 10mm slang, 2 haakse aansluitnippels om de slangen vlak onder het toestel weg te laten lopen en twee aansluit adapters.

Dit is de versie van de 2.0 H2O die bedoeld is voor gebruik met een waterkringloop, in combinatie met een externe warmtepomp of koelend/verwarmend element om de door de H2O afgekoelde (bij verwarming) of opgewarmde (bij koeling) water weer op te warmen of af te koelen.

innova energie inverter airco

Kijk op deze pagina voor voorbeelden en informatie betreffende installatie en inzet van de Innova 2.0 15HP H2O monoblock warmtepomp.Klik hier om een offerte aan te vragen voor plaatsing van de Innova Monoblock Airco's.

Is uw afleveradres op een bedrijventerrein? Dan wordt uw bestelling per pallet verzonden.

Is uw afleveradres in een woonwijk? Dan versturen wij uw bestelling met Focus Koeriers.

De Innova airco toestellen kunnen niet bij een Parcelshop geleverd worden.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 2.579,00 € 2.131,40
- +

Waarom dit product

 • Innova 2.0 H2O met condenswater afvoerpomp en connectoren voor eenvoudige verbinding met water toe- en afvoer
 • Geen separate afvoer van condenswater nodig
 • Push-fit koppelingen voor snelle en eenvoudige aansluiting zonder gereedschap
 • Wordt geleverd met 10 meter slang en connectoren
 • Zeer geschikt voor op een (woon)boot, waar grondwater opgepompt kan worden of waar een waterkringloop systeem geïnstalleerd is
 • Koelende en verwarmende werking met warmtepomp technologie
 • Slank design, slechts 165mm diep
 • Stille werking
 • Zeer efficiënt, meest efficiënte monoblock airco/warmtepomp
 • Zeer onderhoudsarm
 • Eenvoudige bediening via bedieningspaneel, afstandbediening of smartphone
 • Wifi-connected voor bediening op afstand
 • Voldoet aan Europese veiligheidsstandaard EN60335.2.40
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 55m² (138m³), afhankelijk van de omstandigheden
 • Het toestel is door uzelf of uw aannemer/klusbedrijf/installateur eenvoudig te plaatsen

Breed bereik van toepassingen en installatiemogelijkheden

Momenteel zijn er vele ontwikkelingen gaande om efficiënter met warmte en koeling om te gaan, de Innova 2.0 H2O is bijzonder flexibel inzetbaar en eenvoudig te integreren in innovatieve verwarming/koelsystemen.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

 • Gebruik van grondwater om warmte aan af te dragen.
 • Gebruik van oppervlaktewater (zoals bij een woonboot).
 • Geothermische winning of afdracht van warmte.
 • Waterkringloop met externe warmtepomp om het door de 2.0 H2O opgewarmde/afgekoelde warmte te koelen/verwarmen, hierbij kunnen meerdere H2O toestellen op één waterkringloop worden aangesloten.
 • Opslag van het door de 2.0 H2O geproduceerde warme water.
 • Gebruik van het bestaande CV systeem om water aan en af te voeren t.b.v. verwarming en koeling.
 • Zonnecollectie om water op te warmen voor verwarming.

Overzicht van de eigenschappen

 • Koelende en verwarmende werking, de Innova 2.0 H2O kan de lucht zowel koelen (max. 3.6kW) als verwarmen (max. 3.84kW).
 • Slank design, met een diepte van slechts 165mm is de Innova 2.0 zeer ondiep en kan het eenvoudig in het interieur geïntegreerd worden, of een bestaande radiator vervangen.
 • Stille werking, door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze nauwelijks meer te onderscheiden is van een toestel met buitenunit, de inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is, deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden, zoals bij iedere airco.
 • Laag energieverbruik, de inverter technologie en de BLDC fanmotor besparen energie terwijl tegelijkertijd de werking door de inverter technologie krachtiger is, de ruimte zal sneller op de gewenste temperatuur zijn en met een lager energieverbruik op temperatuur gehouden worden.
 • Eenvoudige installatie, de Innova 2.0 kan zowel laag als hoog aan de muur geplaatst worden, door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig, Het plaatsen van een ophangbeugel en water aan- en afvoerkanalen is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten, hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.
 • Eenvoudige bediening, de Innova 2.0 is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen, met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.
 • Koeling, verwarming en ontvochtiging, naast koelen is de Innova 2.0 met de warmtepomp tevens in staat de ruimte op een efficiënte manier te verwarmen, door gebruik van water als warmtebron is de werking van de Innova 2.0 H20 onafhankelijk van de buitentemperatuur. Tevens is de Innova 2.0 met de ontvochtigingsfunctie in staat een woning, chalet, vakantiehuis of hotelkamer te ontvochtigen.
 • Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer, de Innova 2.0 is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen, hiermee kunt u de Innova 2.0 op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.
 • Nachtwerking, de Innova 2.0 heeft een speciale werkingsstand voor werking 's nachts, hierbij doet de airco na een uur de temperatuur met een graad stijgen, na het tweede uur stijgt de temperatuur weer met een graad, hierna blijft de temperatuur gelijk, en zal na 8 uur de airco in de stand-by modus schakelen. In de verwarmingsstand is de werking gelijk, alleen stijgt de temperatuur in plaast van dalen. De ventilator zal op de laagste stand blazen voor een minimum aan geluid, houdt u er wel rekening mee dat de compressor 's nachts nog wel aan kan slaan om te koelen, dit is normaalgesproken nauwelijks te horen, echter wordt 's nachts in alle stilte ieder geluid sneller opgemerkt.

Invertertechnologie voor energiezuinige en krachtige werking

De Inverter technologie zorgt  ervoor dat de Innova 2.0 de temperatuur sneller doet dalen en vervolgens deze temperatuur met minder energieverbruik op peil houdt. Een airco met inverter technologie is in staat de koelende werking van de compressor te variëren, waardoor deze extra koelt in het begin, en op een constante, lagere snelheid hoeft te draaien als de temperatuur op peil gehouden dient te worden. Een conventionele compressor kan alleen maar op één snelheid draaien waardoor deze alleen maar aan en uit kan, dus in plaats van continu te koelen zal een conventionele airco steeds in- en uitschakelen wat meer geluid produceert en meer stroom verbruikt. In de 2.0 wordt de nieuwste Inverter compressor van Mitsubishi toegepast. De BLDC borstelloze motortechniek reduceert stroomverbruik, vergroot de capaciteit en elimineert vibraties, deze moderne elektromotoren worden ook voor de ventilatoren in het toestel toegepast voor stille, trillingsvrije en energiezuinige werking.
 
De voordelen van een inverter airco als de Innova 2.0 Inverter zijn:
 • Circa 30% minder stroomverbruik
 • De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt
 • 30% minder tijd nodig om op te starten
 • Stillere werking
 • Geen vibraties
 • Minder temperatuur-fluctuaties in de ruimte
 inverter airco stil en zuinig
 

Efficiënt koelen en verwarmen met warmtepomp werking

De Innova 2.0 H2O Inverter is naast koelen tevens in staat de ruimte te verwarmen door toepassing van warmtepomp technologie, hierbij wordt de koelcyclus omgedraaid en wordt er warmte onttrokken aan het water en aan de binnenlucht afgegeven, dit is een energiezuinige techniek om warmte te genereren waarbij voor iedere kW energie 3.89kW warmte geproduceerd wordt. De Innova 2.0 H2O is hiermee het hele jaar door te gebruiken als efficiënt instrument om uw ruimte te koelen en te verwarmen.

Als de Innova 2.0 bijvoorbeeld door zonne-energie van stroom wordt voorzien is er geen duurzamere manier om te koelen en verwarmen denkbaar!

 

innova 2.0 inverter airconditioning

Eenvoudig te bedienen

De Innova 2.0 Inverter airco is eenvoudig te bedienen via het tiptoets bedieningspaneel of via de meegeleverde afstandbediening, hiermee is de gewenste temperatuur in te stellen, de nachtstand te bedienen, de in- uitschakeltimer in te stellen en de koelende, verwarmende, ventilerende en de ontvochtigende werking te kiezen. Het bedieningspaneel is tevens te blokkeren om ongewenste bediening tegen te gaan.

De 2.0 Inverter toestellen zijn met het wifi netwerk te verbinden zodat u het toestel via de InovApp op uw smartphone of tablet ter plekke of op afstand kan bedienen. Deze app is er ook als browwer versie voor uw computer.

Voor gebruik in een hotelkamer kan er ook gekozen worden om de minimum- en maximumwaarden te beperken om energie te besparen.

innova 2.0 inverter airconditioning

Eenvoudig te installeren, minimale invloed op het buitenaanzicht

De Innova 2.0 H2O Inverter is eenvoudig, zonder de noodzaak van de aansluiting van koelmiddelleidingen te installeren, de airco is laag of hoog aan de muur op te hangen. Kijk onder "downloads" voor de installatie handleiding.

In tegenstelling tot de gangbare monoblock airco's/warmtepompen hoeft de 2.0 H2O niet aan een buitenmuur te hangen, omdat er geen gaten in de muur geboord hoeven te worden kan het toestel ook aan een binnenmuur opgehangen worden.

De 2.0 H2O toestellen zijn zowel hoog als laag op te hangen, er is een optionele onderplaat leverbaar voor een nette afwerking aan de onderzijde, deze moet echter wel door ons aangepast worden voor gebruik met de H2O versie als er een aansluitset gebruikt wordt, dus mocht u deze willen gebruiken is het aan te raden even contact met ons op te nemen voor overleg.

Premium Airco zonder buitenunit Innova 2.0

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten