Vaste warmtepomp / airco zonder buitenunit

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Airco zonder buitenunit

De termen “airco” en “warmtepomp” worden weleens verward maar iedere airco is een warmtepomp. In een warmtepomp wordt een koelmiddel rondgepompt die op een bepaald punt in de kringloop heet wordt en op een ander punt in dezelfde kringloop ijskoud wordt. Op deze manier kan de “koude zijde” warmte aan de lucht onttrekken en kan de “warme zijde” deze warmte op een andere plek afvoeren. In het geval van een airco is de koude zijde binnen en de warme zijde buiten. Moderne airco’s kunnen dit proces ook omdraaien waarbij er warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken om deze warmte binnenshuis weer af te geven.

Bij traditionele airco’s met buitenunit zijn deze warme en koude gedeeltes gescheiden in een binnen- en een buitenunit. Deze units moeten beide separaat worden geïnstalleerd en met elkaar verbonden worden met speciale koelleidingen. Daarna moet het complete systeem gevuld worden met een koelmiddel en op hoge druk gebracht te worden, hiervoor is een speciaal vulsysteem voor nodig.

Dit betekent dat er een plek moet worden gezocht voor de binnenunit, de buitenunit en dat de leidingen die beide units verbinden moeten worden aangebracht en door één of meerdere muren gevoerd moeten worden. Deze leidingen moeten ook geïsoleerd worden omdat deze zeer warm en/of zeer koud zullen worden.

Eliminatie van de buitenunit, evenveel gebruiksgemak

Bij een airco zonder buitenunit, oftewel een monoblock airco zijn deze koude en warme gedeeltes in één behuizing gecombineerd en kan dit toestel aan een muur worden geplaatst waarbij er twee gaten in de muur aangebracht dienen te worden waardoor buitenlucht aangezogen en uitgeblazen wordt. Aan deze buitenlucht kan de warmte worden afgevoerd of als het toestel als verwarming wordt gebruikt, aan onttrokken worden.

Dit vereenvoudigt het installatieproces en heeft een aantal voordelen:

  • Er is geen gecertificeerde monteur met speciale apparatuur nodig voor installatie.
  • De eliminatie van de onooglijke en luide buitenunit maakt inzet van een airco mogelijk waar dit voorheen geen optie was.
  • Er is slechts een fractie van het milieuonvriendelijk koelmiddel benodigd.
  • Het complete toestel is eenvoudig te verwijderen voor onderhoud of om meegenomen te worden naar een andere locatie.
  • In vele gevallen kan de installatie door een handige klusser zelf uitgevoerd worden.

De beste airco zonder buitenunit

De Innova 2.0 is het resultaat van een lang traject van ontwikkeling en optimalisatie door de uitvinder van de airco zonder buitenunit. De benaming “2.0” staat voor de tweede, geoptimaliseerde generatie van airco’s zonder buitenunit (hierbij moet opgemerkt worden dat de 2.0 ook al een aantal keren vernieuwd is, de benaming is echter gelijk gebleven).

Deze toestellen vertegenwoordigen de top als het gaat om prestaties, stille werking, betrouwbaarheid, design en compact design. Een belangrijk voordeel van de Innova 2.0 toestellen is het slanke design, met een diepte van 165mm zijn deze toestellen de slankste monoblock airco’s verkrijgbaar. Hiermee steken deze toestellen niet verder uit dan een conventionele radiator, waarmee de 2.0 toestellen nauwelijks ruimte innemen maar ook een minimale visuele impact hebben.

Koeling en verwarming

De toepassing van moderne warmtepomp technologie stelt u in staat deze toestellen voor zowel koeling als verwarming te gebruiken. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk een radiator te verwijderen en deze te vervangen met een Innova 2.0 zodat u hiermee de temperatuur in de ruimte het hele jaar door op een aangenaam niveau kunt houden.

 

Klik hier om een offerte aan te vragen voor plaatsing van de Innova Monoblock Airco's.

Klik hier voor meer informatie over de montage van de Innova 2.0 Inverter monoblock airco.

De Innova airco toestellen worden op een pallet verzonden, en kunnen dus niet naar een Parcelshop worden geleverd of op zaterdag geleverd worden.

 

Innova inverter monoblock Vaste warmtepomp Installateur airco

 

Zie ook: