Lucht ontvochtigen in archieven, musea en tentoonstellingsruimten

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht ontvochtigen in archieven, musea en tentoonstellingsruimten: behoud uw artefacten

Lucht ontvochtigen in archieven, musea en tentoonstellingsruimten is een noodzaak. Waardevolle, vaak oude objecten zijn uiterst gevoelig voor hoge luchtvochtigheid. Het is van groot belang voor uw collectie dat de luchtvochtigheid continu gereguleerd wordt.

Lucht ontvochtigen in archieven, musea en tentoonstellingsruimten behoudt uw collectie

Lucht ontvochtigen in archieven, musea en tentoonstellingsruimten: wij hoeven u niet uit te leggen hoe belangrijk het is een constante luchtvochtigheid te waarborgen. Een hoge luchtvochtigheid is desastreus voor uw collectie. Uiteraard bestaan er voor dit doel professionele ontvochtigers.

Externe invloeden

Bezoekers beïnvloeden de luchtvochtigheid in de bezoekersruimtes waardoor constante monitoring noodzakelijk is. Apparatuur die direct ingrijpt als de luchtvochtigheid afwijkt van de ideale waarden. Doordat bezoekersaantallen per dag wisselen is een flinke capaciteit noodzakelijk voor drukke dagen.

Uiteraard heeft het weer ook grote invloed op de luchtvochtigheid van de ruimtes waarin de waardevolle zaken zich bevinden.

Professionele ontvochtigers

De ‘zware’ ontvochtigers die goed voor deze taak zijn toegerust beschikken over een nauwkeurige hygrostaat, een grote watertank en een vaste waterafvoer. Zodoende wordt voorzien in alle mogelijke omstandigheden. De benodigde capaciteit hangt uiteraard af van vele factoren.

Sommige ontvochtigers zijn voorzien van BlueDry en DryLogic technologie. Deze zorgt ervoor dat de ontvochtiger bij lage temperaturen minder snel bevriezen en sneller ontdooien. Zo kan de ontvochtigende werking onder alle gangbare omstandigheden worden voortgezet.

Apparatuur voor het ontvochtigen van lucht in archieven, musea en tentoonstellingsruimten vindt u in onze webshop. Voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

In ruimten waar waardevolle objecten worden bewaard is een stabiele luchtvochtigheid bijzonder belangrijk.

Deze ontvochtigers met grote watertank, vaste waterafvoer en nauwkeurige hygrostaat zijn in staat de luchtvochtigheid nauwkeurig op de gewenste waarde te brengen en te houden.

De BlueDry en DryLogic technologie zorgt dat de ontochtiger bij lage temperaturen minder snel bevriezen en sneller ontdooien, zo kan de ontvochtigende werking onder alle gangbare omstandigheden worden voortgezet.

Lees ook over de effecten van luchtvochtigheid op gezondheid

Algemeen advies omtrent luchtbevochtiging

De benodigde capaciteit van luchtbevochtigers

Zie ook:

Terug naar stap twee

Lucht ontvochtigen in musea