Ontvochtigers voor musea, archieven en dergelijke

Ontvochtigers voor musea, archieven en dergelijke
 

Ontvochtiger museum

Luchtvochtigheid in musea, archieven en tentoonstellingsruimten

In ruimten waar waardevolle werken worden vertoond en opgeslagen is het van cruciaal belang dat de luchtkwaliteit optimaal is. De Luchtvochtigheid is hierbij een van de belangrijkste factoren, waar een te lage vochtigheid materialen uit kan laten drogen kan een te hoge luchtvochtigheid voor condensvorming zorgen of nog erger, voor de verspreiding van micro-organismen zoals schimmels.

Het bewaken van een optimaal klimaat in een museum of archief kan bijzonder lastig zijn, de optimale relatieve luchtvochtigheid voor verschillende voorwerpen uit diverse klimaten en bezoekers stellen verschillende eisen aan de luchtkwaliteit.

Hoewel voor sommige objecten een relatieve luchtvochtigheid van ca 25% gevraagd is zullen de meeste musea of archieven een gemiddelde luchtvochtigheid van 45% handhaven.

Dit betekent ook vaak dat verschillende ruimten op verschillende niveaus van relatieve luchtvochtigheid gehouden moeten worden, in een openbare ruimte zoals een museum is dit buitengewoon moeilijk met ruimten die niet permanent afgesloten kunnen worden.

Dit betekent vaak dat objecten bewaard en getoond worden in kasten waarin een “microklimaat” kan worden onderhouden waardoor de objecten optimaal gepreserveerd kunnen worden.

 

Onze aanbevelingen:

Aerial AD110 ontvochtiger Mobiele ontvochtiger Wateroverlast ontvochtiger
Ontvochtigers t.b.v. onderandere magazijnen en hallen Mobiele ontvochtigers t.b.v. musea, archieven etc. Ontvochtigers t.b.v. wateroverlast en/of schade