Thuis lucht zuiveren van hondenharen en kattenharen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht zuiveren van hondenharen en kattenharen

Thuis lucht zuiveren van hondenharen en kattenharen, vooral als u last heeft van allergieën is dit een uiterst effectieve manier  om een prettiger leefklimaat te creëren. Wist u dat allergenen zich graag aan dierenharen hechten? U kunt dit probleem eenvoudig op te lossen, door de beste filters te gebruiken die we kennen: HEPA filters.

Lucht zuiveren van hondenharen en kattenharen met HEPA filters

Lucht zuiveren van hondenharen en kattenharen doet u het beste met behulp van zogenaamde HEPA filters. Een HEPA filter is het meest effectieve type luchtfilter. HEPA (High Efficiency Particulate Air) filters zijn aan strikte Europese normen onderhevig, waardoor u altijd mag uitgaan van optimale kwaliteit. De lucht wordt door uiterst kleine openingen geleid waardoor ze naast stofdeeltjes, haren en huidschilfers, ook veel bacteriën tegen houden. Maar in dit geval is de belangrijkste eigenschap dat ze haren van huisdieren effectief uit de lucht filteren.

Misverstand over honden- en kattenharen

De meeste mensen realiseren zich niet dat dierenharen zelf niet de oorzaak zijn van de allergie.

Het gaat om de proteïnen in:

  • Huidschilfers
  • Speeksel
  • Uitwerpselen
  • Urine
  • Etc.

De proteïnen veroorzaken de allergische reactie. Deze haren zijn echter wel vaak de drager van deze deeltjes of proteïnen. Het filteren van de lucht voorkomt verspreiding van deze deeltjes.

Hoe HEPA filters te gebruiken?

Bij het gebruik van een luchtreiniger met HEPA filter moet u het volgende onthouden: hoe hoger de luchtdoorvoer in m³ per uur hoe beter. Soms kan een sensor van pas komen om de werking automatisch aan te passen aan de hoeveelheid partikels in de lucht.

Vaak adviseren we echter bij allergiën om het toestel in de hoogst, niet storende, werkingsstand te laten werken, en in de hoogste stand als er niemand aanwezig is, zo kan de luchtreiniger de lucht optimaliseren als er niet iemand aanwezig is zodat hierna de lucht volledig gezuiverd is en het toestel stil kan werken als u zich wel in de ruimte bevindt.

Zie ook:

Terug naar stap twee.

 

Lucht zuiveren van honden en kattenharen