Thuis lucht zuiveren van micro-organismen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht zuiveren van micro-organismen voor een gezond leefklimaat

Lucht zuiveren van micro-organismen? In de lucht in onze woning bevinden zich vele micro-organismen. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoners. Kinderen en ouderen met een lage weerstand kunnen zo makkelijk ten prooi vallen aan virussen en ziektekiemen. Te hoge concentraties kunnen dus makkelijk tot ziekte leiden.

Lucht zuiveren van micro-organismen voor betere weerstand

Lucht zuiveren van micro-organismen is een goed idee om de weerstand van de bewoners van de woning intact te laten. Mensen met een lage weerstand worden makkelijker prooi van virussen en ziektekiemen. Vaak zijn dit kinderen of ouderen, maar ook mensen met een ‘griepje onder de leden’ zijn sneller slachtoffer van slechte micro-organismen in de lucht. Maar slecht of te weinig slapen resulteert ook in een lagere weerstand.

Een afweersysteem dat constant wordt aangevallen door virussen en ziektekiemen zorgt voor een lagere weerstand dan een afweersysteem dat niet constant hoeft te vechten voor de gezondheid.

Hoe weet u of zich teveel micro-organismen in de lucht bevinden?

Doorgaans merkt u pas dat de lucht in uw woning niet in orde is als enkele van de bekende symptomen zich openbaren.

U kunt hierbij denken aan:

  • Vaak last van gezondheidsklanten: de luchtkwaliteit kan hier een belangrijke rol spelen
  • Muffe geur: bijvoorbeeld als gevolg van schimmels
  • Schimmelvorming op wanden en plafonds

Hoe lossen we het op? Techniek 1: HEPA filter

Het zogenaamde HEPA filter staat bekend als het meest effectieve type luchtfilter. HEPA (High Efficiency Particulate Air) filters zijn aan strikte Europese normen onderhevig, waardoor u altijd mag uitgaan van optimale kwaliteit. De lucht wordt door uiterst kleine openingen geleid waardoor ze naast stofdeeltjes, haren en huidschilfers, ook veel bacteriën tegen houden. Bacteriën zijn namelijk groter dan deze openingen. De betere HEPA filters zijn bovendien voorzien van een anti-bacteriële coating.

Wat is er nog meer effectief? Techniek 2: Fotokatalyse

De combinatie van UV-licht en een fotokatalytisch materiaal is effectief tegen verschillende soorten luchtvervuilingen waaronder micro-organismen.

Het UV-licht perforeert de celwand van het organisme en vernietigt de koolstofverbindingen in de moleculen van het organisme, wat er voor zorgt dat groei of vermenigvuldiging van het organisme onmogelijk wordt gemaakt.

De combinatie van fotokatalysator en UV licht zet een reactie in gang waarbij bacteriën, virussen, micro-organismen en schimmels worden geoxideerd met als resultaat schone lucht waarin deze ziektekiemen zich niet kunnen vermenigmuldigen.

Wat is er nog meer effectief? Techniek 3: Ozon

Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën zoals legionella, salmonella, Escherichia coli en MRSA. De instabiele ozonmoleculen komen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt, de celwand wordt hierdoor geperforeerd en de bacterie kan hierdoor niet overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast wat het onmogelijk maakt voor het virus zich te reproduceren wat het virus effectief uitschakelt.

Zie ook:

Terug naar stap twee.

 

Lucht zuiveren van micro-organismen