Thuis lucht zuiveren van (fijn)stof: advies voor de beste methode

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht zuiveren van (fijn)stof: de beste techniek

Lucht zuiveren van (fijn)stof is een relatief eenvoudige opgave. ITEC heeft jarenlange ervaring en hoewel vele leveranciers u anders willen doen geloven, hoeft u geen ionisatie of plasmatechnologie in huis te halen om stof uit de lucht te verwijderen. Wij verkopen alle technologieën, maar wij weten uit ervaring dat u voor stof niets anders nodig heeft dan een goed luchtfilter volgens de HEPA standaard.

Luchtreinigers tegen fijnstof: HEPA filters voor de meest effectieve luchtzuivering

Lucht zuiveren van (fijn)stof is niet ingewikkeld. Itec is één van ’s lands grootste leveranciers van luchtreinigende apparatuur en wij hebben in de loop der tijd geleerd dat HEPA filters HET antwoord zijn op stof in de lucht. Uw huis moet een prettige plek zijn om te leven en daar hoort een goede luchtkwaliteit bij. Als het u om (fijn)stof gaat, dan is HEPA het antwoord.

HEPA filters: wat is dat precies?

HEPA filters zijn filters speciaal ontworpen voor het filteren van fijnstof. HEPA staat voor "High Efficiency Particle Filter". Om u direct een idee te geven: bij het verwijderen van asbest is het gebruik van HEPA filters verplicht. Als de experts vertrouwen op deze technologie voor het opvangen van kankerverwekkende stofdeeltjes in de lucht, dan kunt er zeer zeker gerust op zijn dat stof geen kans maakt met een HEPA filter.

HEPA filters: toen en nu

Het HEPA filter stamt uit de tijd dat de VS begon met onderzoek naar nucleaire reacties en is in de loop der tijd gestandaardiseerd. Het staat bekend als de meest efficiënte filtertechnologie voor lucht. Maar HEPA filters hebben hun weg ook gevonden naar normale huishoudapparatuur. Zo wordt het gebruik van HEPA filters aangeraden aan stofzuigerfabrikanten en de duurdere modellen die geschikt zijn voor gebruik in huishoudens met mensen die last hebben van allergieën hebben deze filters ingebouwd.

Stof filteren uit lucht: de juiste soort HEPA filter

Deze gestandaardiseerde filters zijn in klassen ingedeeld, afhankelijk van het type gebruik. Doorgaans treft u in luchtreinigers zogenaamde H14 HEPA filters aan. Deze laten alleen deeltjes kleiner dan 0,3 micrometer. Een micrometer is een duizendste deel van een millimeter (een miljoenste deel van een meter dus). De lucht stroomt dus door het filter, maar alles groter dan 0,3 micrometer blijft achter in het filter, en dat met een gestandaardiseerde efficiëntie van 99,97%. Sommige filters dienen periodiek vervangen te worden, maar er zijn ook filters verkrijgbaar die gewassen kunnen worden.

 

Demonstratie van de effectiviteit van een Winix luchtreiniger tegen fijnstof