Luchtvervuilingen en gezondheidsrisico’s op kantoor

Hoewel het op het eerste gezicht niet zichtbaar of merkbaar is, vertegenwoordigt het binnenklimaat op kantoor een serieus gezondheidsrisico voor de personen die zich hier dag in dag uit in begeven.

De Amerikaanse Enviromental Protection Agency (EPA) schat dat het niveau van luchtvervuilingen op kantoor in de meeste gevallen minstens twee maal zo hoog is als buiten met uitschieters tot honderd maal zo hoog.

Een slechte luchtkwaliteit op kantoor draagt bij aan klachten als mentale vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, droge ogen, een zere keel en andere, op griep lijkende symptomen. Het geheel van deze klachten wordt door de World Health Organisation (WHO) als “sick building syndrome” omschreven.

Bronnen van luchtvervuilingen en ongezonde stoffen

Het is tegenwoordig verboden om op de werkplek te roken, dit houdt echter niet in dat de lucht binnenshuis nu vrij is van schadelijke stoffen. Een Australisch onderzoeksteam stelde bijvoorbeeld vast dat de printers op kantoor een aan sigarettenrook vergelijkbare schadelijke invloed op de longen kan hebben.

Het onderzoek toonde aan dat laserprinters door de uitstoot van tonerstof in combinatie met ozon en koolstofmonoxide een gezondheidsrisico vormden.

Een airconditioningsysteem is in de zomermaanden een belangrijk hulpmiddel om de binnenklimaat op kantoren aangenaam te houden, echter de luchtkanalen kunnen bij onvoldoende onderhoud een broeinest van bacteriën, virussen en schimmels worden.

Het openen van de ramen is dan een gezondere optie, ware het niet dat een drukke verkeersweg een bron van fijnstof is en in het voorjaar pollen de nodige allergische reacties kan veroorzaken met alle ongemakken van dien. Vaak is het echter niet mogelijk de ramen te openen doordat deze fysiek niet te openen zijn of 's winters de warmte binnen gehouden dient te worden. Hierdoor droogt de lucht uit en kunnen vervuilingen en micro-organismen beter gedijen.

Een luchtreiniger is een effectieve oplossing voor de verwijdering van schadelijke stoffen, voor de verschillende vervuilingen/problemen kunnen wij diverse oplossingen aanbieden. Naast de modellen op onze website kunnen wij ook oplossingen op maat leveren door de combinatie en modificatie van de diverse aangeboden modellen.

Luchtreinigers en bevochtigers geschikt voor gebruik op kantoor:

Deze toestellen zijn geschikt om de lucht in ruimten waar veel beweging is en waar vele mensen zich bevinden de lucht te zuiveren van ziektekiemen, micro-organismen, onaangename geuren en partikels zoals (fijn)stof, tonerstof, roet, pollen en andere vervuilingen:

Klik hier!

Deze luchtbevochtigers brengen de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte op peil voor een aangenaam binnenklimaat waarbij klachten als hoesten, droge ogen, last van de luchtwegen en een gevoel van koude wordt voorkomen:

Klik hier!