Hoge luchtvochtigheid in de kelder bestrijden

Aerial AD110 wand model

Aerial AD 780P

Aerial 580

Ontvochtiging in de kelder tegen schimmels en muffe geuren

In de kelder is de luchtvochtigheid vaak hoger dan die in de rest van het huis, dit komt omdat grondwater via de vloer en wanden in de kelder door kan dringen en de kelder over het algemeen de minst geventileerde ruimte in huis is.

Hiernaast zijn de vloer en de wanden in de kelder vaak relatief koel wat maakt dat vocht in de lucht condenseert op deze oppervlakten, de koelere lucht in de kelder zal ook per definitie vochtiger zijn dan die in de andere ruimten omdat als lucht afkoelt de relatieve luchtvochtigheid toe zal nemen.

schimmel kelder

schimmelvorming op muren in een kelder

Onaangenaam klimaat en broeinest voor schimmels

Deze hoge luchtvochtigheid kan als onaangenaam en benauwd worden ervaren, slecht zijn voor de materialen en spullen zijn die er zijn opgeslagen maar ook een voedingsbodem voor micro-organismen zoals bacteriën en met name schimmels zijn.
Vooral op de vochtige oppervlakten zoals muren kunnen schimmels uitstekend gedijen en op deze manier zich via de lucht en oppervlakten in het gehele huis verspreiden.

Meaco DDL8 Adsorbtie ontvochtiger Aerial WT250 professionele ontvochtiger Ecor Pro professionele zwembad ontvochtiger  Aerial AD520 bouwdroger